Rukometašice Podravka Vegete danas su prijepodne zajedno sa stručnim stožerom otputovale put Siófoka gdje su ih čekale igračice istoimenog mađarskog rukometnog kluba. Na rasporedu je bila prijateljska utakmica koja je poslužila kao priprema za DELO EHF Ligu prvakinja koja je sve bliže, a naše igračice prije dvadesetak dana ugostile su mađarsku ekipu u Koprivnici, tako da se danas igrao svojevrstan (prijateljski) uzvrat.

Susret se igrao pred gledateljima koji su morali poštivati epidemiološke mjere kao što su održavanje socijalne distance i nošenje zaštitnih maski.

Prvi gol na utakmici zabile su Mađarke, no ubrzo smo izjednačili nakon polukontre, strijelkinja je bila Dijana Mugoša. Prvih trideset minuta susreta rezultatski je pripalo mađarskoj ekipi, na odmor se otišlo s rezultatom 17-13 za Siófok. Prvih 30 minuta branila je Yuliya Dumanska, dok je drugo poluvrijeme na našim vratima započela Magdalena Ećimović.

Krajem prvog poluvremena naša Elena Popović doživjela je iščašenje palca zbog čega je morala napustiti igru.

U istom ritmu nastavilo se i drugo poluvrijeme. Rukometašice Siófoka postepeno su povećavale svoje vodstvo koje je na kraju iznosilo sedam pogodaka. Semafor u dvorani nakon 60 minuta pokazivao je rezultat 31-24 za Siófok.

– Očigledno je da nam ovakvih utakmica treba, s jakim protivnicima, gdje smo pokazali dosta mana. Prvo poluvrijeme obrana nepostojeća, drugo poluvrijeme napad nemoćan. Moramo raditi, vježbati, biti puno bolji, a to možemo jedino treninzima, radom. Od naše prve utakmice odigrale su par jakih utakmica, što mi nismo imali, i to se vidi u svakom detalju. No, to je tako, idemo raditi i ispravljati ono što ne valja – rekao je trener Zlatko Saračević.

Prijateljska utakmica, 29. kolovoz, 14.30 sati

Siófok KC – RK Podravka Vegeta 31-24

Foto: Ivan Brkić