Prošlog se tjedna u Poreču se igrala završnica 1. HKRL za djevojke rođene 2002. i mlađe. Podravka 2 Lino osvojila je drugo mjesto nakon što je u polufinalu pobijedila favorita Split 2010, ali su Sesvete u finalu ipak bile prejake.

Nakon osvojenog prvog mjesta u Kadetskoj ligi regije sjever na Završnicu PH rukometašice Podravke otišle su sa željom i ciljem da se plasiraju u četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj. Učinile su taj korak, a za osvajanje naslova prvaka, protiv odlične ekipe Sesveta, ipak nije bilo dovoljno sreće i snage.

Uz 4 pobjede, 1  poraz i 1 neriješeni  rezultat osvojile su drugo mjesto u grupi „A“ i za protivnika u polufinalu dobile prvaka grupe „B“ -ŽRK SPLIT 2010. U tu utakmicu, u kojoj je protivnik, kao prošlogodišnji prvak bio favorit na papiru, rukometašice Podravke Lino uz svoje igračke kvalitete unijele su ogromnu želju i htijenje i  utakmicu dobile s dva pogotka razlike.

Finale protiv Sesveta počinju loše (1:7) da bi se tijekom utakmice oporavljale, a sredinom 2. poluvremena i izjednačile.(10:10). No, odličan protivnik i nekoliko grešaka pred kraj utakmice dovele su do zaslužene pobjede ekipe Sesveta. Valja napomenuti da su nam ozljede Vuljak i Josipović svakako umanjile mogućnost rotacije pa je i umor, nakon šest odigranih utakmica, učinio svoje.

Dvije igračice Podravke 2 Lino, Tena Megerle i Ema Stručić izabrane su u najbolju sedmorku prvenstva.

Trenerica Đurđica Zečević komentirala je nastup svoje ekipe na PH:

Kao trener u potpunosti sam zadovoljna igrom i rezultatom, jer to je do sada najbolji plasman ove generacije kadetkinja kojima je to bilo i posljednje zvanično natjecanje u mlađim dobnim skupinama. Posebno me ispunjava zadovoljstvom igra mlađih kadetkinja (njih 10) koje su se junački nosile s dvije godine starijim suparnicama i dale veliki  doprinos ovom rezultatu. Dokaz je i to što su upravo dvije mlađe (Stručić i Megerle) izabrane u najbolju sedmorku prvenstva. Obadvije vratarke svojim obranama iskazale su svoj potencijal i spadaju među bolje na prvenstvu.

 

Sastav ekipe (golovi zbrojeni): Josipović 8, Strugar 8, Đuranek 1, Stručić 34, Sever 2, Vuljak 4, Crnjak, Vrabelj 12, Balaško 4, Firšt 7, Dedi 6, Beljak 7, Megerle 29, Strahija 6, Perić 14, Galinec

Trenerica Zečević zahvalila se i kolegici Meliti jug na pomoći i suradnji tijekom boravka u Poreču.

Rezultati:

U grupi:

Podravka- Žrk Trogir 58    27:15 (12:8)

Podravka – Žrk Udarnik     23:18 (12:7)

Podravka – RK Sesvete Agroproteinka  16:23 (10:12)

Podravka – Žrk 1234 Virovitica    24:16 (14:11)

Podravka – Žrk Hoteli Makarska  17:17 (9:7)

 

Polufinale: Podravka – Žrk Split 2010    23:21 (10:10)

Finale : Podravka – RK Sesvete Agroproteinka   12: 16 (5:8)