Rukometašice Podravke Vegete su danas odigrale svoju prvu pripremnu utakmicu u novoj sezoni na gostovanju u Ljubljani. Domaća je ekipa upisala pobjedu 31:23, dok je rezultat poluvremena bio 17:12.

Domaćin iz Ljubljane u novu sezonu kreće s velikim ambicijama u Ligi prvaka i to na čelu s rukometnim stručnjakom i trenerom te izbornikom ženske slovenske reprezentacije Draganom Adžićem.

S druge strane Podravku Vegetu je u novu sezonu i prvu pripremnu utakmicu uveo iskusni trener Željko Babić zapaženih klupskih i reprezentativnih rezultata. Ekipu je preuzeo prije dva tjedna, a u odnosu na prošlu sezonu koju je prije preuzimanja ekipe analizirao, u rosteru Podravke je i osam novih igračica. Iza ekipe je sada dva tjedna taktičkih treninga i kondicijske pripreme s kojima nastavljaju sve do početka rujna uz pripremne utakmice. Ova je priprema stoga bila vrlo važna za obje ekipe kako bi treneri dobili detaljan uvid u trenutno stanje ekipa te ih što kvalitetnije pripremili za početak natjecateljske sezone.

Trener Željko Babić je danas izrotirao sve igračice. Strijelkinje u današnjoj utakmici bile su Barišić s ukupno 6 pogodaka, slijede ju Guskić i Šimara s po 5 pogodaka, Dora Kalus je zabila 3, Larissa Kalaus 2 te Šenvald i Pandža po 1 pogodak. Vratarke su imale osam obrana od toga 6 Tucaković uz dva obranjena sedmerca, a dvije obrane upisala je Ana Crnjak.

Zahvaljujemo se ekipi Krima i treneru Adžiću što su nas ugostili i veselimo se uzvratu na Memorijalnom turniru Josipa Samaržije-Bepa u Koprivnici. Tek smo krenuli, sljedeći tjedan na rasporedu je Mađarska gdje ćemo se susresti s ekipom Dunajvaroša.

Foto:Krim