Skok Tine Gavranić na utakmici s Krimom (24:24) // Foto RK PodravkaGEN-I ZAGORJE U SRIJEDU JE POBIJEDILO LOKOMOTIVU // U PETAK U 18 SATI SLOVENKE IGRAJU U KOPRIVNICI // U MLAĐOJ KADETSKOJ REPREZENTACIJI HORVAT, PAVLOVIĆ, PAPAC I MRĐEN
Podravka Vegeta u 4. kolu Regionalne rukometne lige igra u petak u Koprivnici sa slovenskim GEN-I Zagorjem, kojima je uz 13 drugih, sponzor i ”slovenski HEP” . ”Strujni udar” Gen-I-a pogodio je u srijedu Lokomotivu, koja je na gostovanju izgubila od Slovenki 30:23 (20:10). Rezultatski to jako naliči na utakmicu Lokomotive i Podravke Vegete u Zagrebu u 2. kolu: prvo poluvrijeme katastrofa, drugo uzaludni pokušaj dostizanja. No, to su problemi favorizirane Lokomotive.

Podravka Vegeta nastavlja skromno i bez velikih najava. Regionalna liga je priprema za Ligu prvakinja. Osim susreta sa Zagorjem, Podravku Vegetu čeka i generalna proba s Krim Mercatorom iduće subote. Koji, usput, ovog vikenda organizira memorijalni turnir u slavu trenera Vinka Kandije, koji je u početku karijere, kao trener Trogira, crpio znanje i od našeg Josipa Samaržija Bepe, a Trogir i Podravka bila su dva prijateljska kluba s razmjenom zimovanja-ljetovanja na relaciji Trogir-Koprivnica. Podravka Vegeta nije pozvana u Ljubljanu, drugi su većeg rejtinga: Vardar – Budućnost i Krim – Hypo, utakmice su polufinala u petak.
Podravki Vegeti preostaje da izbrusi formu u susretu s drugom slovenskom ekipom. Utakmica sa GEN-I Zagorjem igra se u gimnazijskoj sportskoj dvorani, a početak je u 18 sati.
U susretu s Lokomotivom GEN-I Zagorje nastupilo je u ovom sastavu: Marinček (7+0), Pikl, Mrmolja 9, Rebolj 2, Ugrin 6, Okleščen 2, Bratec, Ferfolja 2, Jeglič, Valjavec, Gregorc 1, Lubas 3, Mitruševska 3. Trener je Bojan Voglar.
Nema zavaravanja, GEN-I je ozbiljan suparnik: Lokomotiva je prvi gol zabila u 6. minuti, a drugi u 13-oj, kod 9:2. Najveća opasnost su desna vanjska Mrmolja i lijevo krilo Ugrin. No, upravo pobjeda Slovenki nad drugim hrvatskim predstavnikom, Lokomotivom, izazov je za koprivničke rukometašice. Prema dopisu WRHL-a utakmicu bi trebali suditi Matija Gubica i Boris Milošević.

MLAĐE KADETKINJE NA KONTROLNOM U PLOČAMA
Kontrolno okupljanje mlađe ženske kadetske rukometne reprezentacije izbornik Ivan Jerković organizirao je kod svoje kuće, u Pločama, od 26. do 29. rujna. Pozvano je 16 igračica, a pet su u pričuvi. Među 16 su i četiri Podravkine kadetkinje: Magdalena Horvat, Lara Pavlović, Iva Papac i Ivona Mrđen. Iz kontinentalnog dijela još su dvije iz Lokomotive, ostalih devet je iz dalmatinskih klubova Kaštela, Trogira, Splita, Sinja. Murvice, Dalmatinke i jedna kadetkinja iz primorskog Orijenta.