Dora Krsnik (s loptom), Lana Franković i Dragica Džono // Foto Ivan BrkićOpet tijesno, opet hrabro, iznenađujuće dobro, ali, nažalost, bez pobjede ili boda. Podravka Vegeta – FTC 24:27 (12:16). Puna dvorana, prekrasan ambijent, raspoloženi domaći navijači, stotinjak Mađara. Stvoren je pravi sportski ugođaj i opet publika dobiva ocjenu +5, igračice svakako +3, a možda i -4.

Prije utakmice bila je minuta šutnje za žrtve terorističkog napada u Parizu, a zbog sigurnosti u Francuskoj su zatvorene sportske dvorane, pa i ona u Orelansu, gdje je Podravka Vegeta prošle subote igrali s domaćim Fleuryjem. Utakmica Fleury – Thüringer, koja se trebala igrati u 19 sati, zbog toga je odgođena za neki kasniji termin.

Dragica Džono // Foto Ivan BrkićU tim mislima na bezumni terorizam nije dobro odjeknula petarda domaćih navijača u 47. minuti. Zar nije dosta nelagode i straha? U Koprivnici nam takvi incidenti u zatvorenom prostoru, u dvoranama, ne trebaju. Opravdano stoga dižemo glas protiv toga.

FTC je poveo s 0:3, ali je bilo Podravkinih pokušaja prije i poslije (Milošević, Dežić, Vidak, Džono), ali i golova. Vidak je zabila prvi za 1:3, u 9. minuti Džono je smanjila na 3:4. No, FTC je ”razvlačio” rezultat od jednog do četiri gola razlike, a od početka je bilo vidljivo da je kod Podravke Vegete spremna za igru Katja Nemaškalo, kojoj je sjajno asistirala Vidak, ulaskom u 13. minuti priključila se i Dora Krsnik, s idejama, brzinom i – mozgom. Obje su odigrale možda i svoje najbolje utakmice u Ligi prvakinja, ali pozitivno iznenađenje bila je i Lana Franković. Nikad bolje. Osim vlastite inicijative, slušala je i savjete Gorana Mrđena u minutama odmora. Rezultat poluvremena bio je 12:16.

Szekerczes i Milenković // Foto Ivan BrkićDomaće su u 2. poluvremenu imale inicijativu, iako se rezultatski počela približavati Ferencvárosu od 40. minute. Franković je u 44. minuti zabila svoj peti gol za 18:20. FTC je puknuo preko gola, a Nikšić je u 46. minuti smanjila na 19:20. Milenković je zabilježila obranu (kupno 7 od 26. minute kada je odmijenila Kapitanović koja je bila na streljani i imala tri obrane), a Džono je u 47. minuti prvi puta u utakmici donijela izjednačenje na 20:20. To je bio jedini egal na utakmici.

Zanimljivo da je Szamoransky odmah zabila za vodstvo 20:21, a Szikora je obranila dvije lopte za redom i apsolutno odsutna Milošević puknula sedmi puta bezuspješno. Pred kraj se probudila i Penna, zabila je dva gola iz sedmeraca i dva iz igre. Kod 21:23 zabilježili smo i 12-u izgubljenu loptu domaćih, a do kraja utakmice još je Nemaškalo pogodila gredu, a Vidak i Dežić pucale su pokraj gola. Milošević je svoj prvi gol zabila sa sirenom za kraj i konačni rezultat.

Na kraju 24:27 nije rezultat za slavlje, ali bome nije ni za plakanje. Manje tehničkih grešaka i više koncentracije kod pucanja dobro bi došlo. Kao i bolja obrana od one u 1. poluvremenu.

U zadnjem kolu B grupe Lige prvakinja iduće subote Podravka Vegeta gostuje u Nordhausenu u Njemačkoj i igra s Thüringerom. Prije toga u srijedu treba se ispuniti domaća zadaća, susret 10. kola 1. HRL s Lokomotivom u Zagrebu, u kojoj igra pet Podravkinih igračica na posudbi.

Borba za loptu // Foto Ivan Brkić UTAKMICA 5. KOLA B GRUPE LIGE PRVAKINJA

PODRAVKA VEGETA – FTC 24:27 (12:16)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja oko 2000. Sutkinje: Cristina Nastase i Simona Raluca Stancu (Rumunjska). Delegat EHF-a: Marjan Načevski (Makedonija).

PODRAVKA VEGETA: Jukić, Kapitanović (3+0), Milenković (7+0); Nikšić 2, Dežić 4(1), Karlovčan, S. Šenvald, Krsnik 4, Milošević 1, Džono 2, Nemaškalo 4, I. Mrđen, Papac, Dragišić, Vidak 2, Franković 5. TRENER: Goran Mrđen.

FTC: Szikora (11+1), Tomašević (-); Zacsik 2, Cifra, Szarka, Schatzl 1, Szucsanszki 6, Szekeres, Meszaros, Kovacsisz 3, Lukacs 1, Penna 4(2), Hafra, Hornyak 3, Szekerczes 2(2), Szamoransky 5. TRENER: Gabor Elek.

SEDMERCI: Podravka 2(1), FTC 6(4).

ISKLJUČENJA: Podravka 10 minuta (Franković, Nemaškalo, Džono, Milošević, Nikšić), FTC 10 minuta (Szucsanszki 2+2, Zacsik, Meszaros, Szekeres).

IGRAČICA UTAKMICE: Zita Szucsanszki (FTC).