Arena u Ljubljani u kojoj je Podravka igrala pred 4000 gledatelja // Foto s utakmice Krim - Larvik www.siol.netUpravni odbor Rukometnog kluba Podravka na svojoj 14. sjednici raspravljao je o pripremi za izvještajnu skupštinu kluba, obavio prve razgovore o igračkom kadru za sezonu 2012/2013. i razmotrio financijsku situaciju. Još nije utvrđen datum izvještajne skupštine, ali statut dopušta sazivanje 5-7 dana prije održavanja. No, najvjerojatnije je da će se održati u prvoj polovici prosinca.

Na skupštini će se podnijeti sportski i financijski izvještaj, odnosno dati ocjena završetka prošle i prve polovice ove sezone. Članovi Upravnog odbora suglasili su se da je premalen broj od 74 člana kluba, a prema statutu aktivni skupštinari mogu biti samo članovi kluba koji su potpisali potrebne dokumente.

Na temelju dosadašnjeg toka sezone raspravljalo se o igračkom kadru za iduću. Prvi razgovori su obavljeni, glavni će biti obavljeni nakon Svjetskog prvenstva, što se održava u Brazilu. Osnovno je da se u okviru daihi mogućnosti ekipa kompletira, tj. ojača na pozicijama koje su se pokazale nedostatne.

Prvo su na redu razgovori s igračicama kojima u lipnju istječe ugovor, a to su Sanja Damnjanović, Vesna Milanović Litre, Anita Gaće, Iva Pongrac, Lidija Horvat, Ivana Petković i Dina Havić.

Istodobno, na otpisujući ni jednu igračicu, već se razgovara o mogućim pojačanjima, a postoje i želje igračica drugih klubova da pređu u RK Podravku, odnosno u prvi sastav RK Podravke Vegete.

Financijska situacija bit će prezentirana na skupštini. Zna se da će doprinosi sponzora biti na razini ove godine (sponzor financira klub godišnje, dakle od 1. siječnja do 31. prosinca). Vraća se kredit bankama dignut za isplatu poreza državi, a on će biti još 1,8 milijuna kuna. Pojavljuju se i manji sponzori, a osnova za optimizam je ova godina i igre koje je Podravka Vegeta imala u Europi, povratak gledatelja i želja igračica da u idućoj sezoni naprave korak više.

Upravni odbor o detaljima će imati još jedan sastanak prije skupštine.