Prve rukometašiceU petak se obilježava 60 godina ženskog rukometa, danas pod imenima Podravke i Podravke Vegete, nekad Ivo Marinković i Partizan. Program sadržava svečanu sjednicu RK Podravke s.d.d. na kojoj će govoriti predsjednica Nadzornog odbora RK Podravke s.d.d. Olivija Jakupec, predstavnici grada, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola, koji će u ime HRS-a dodijeliti RK Podravki priznanje krovne hrvatske rukometne organizacije, bit će prikazan 15-minutni film ”60 uspješnih godina” i predstavljena nova verzija himne kluba u interpretaciji sastava Vertigo. Govorit će i predstavnica prve generacije rukometašica Anđelka Mioč (Belec) te predstavnica osvajačica europskog naslova 1996. Ljerka Krajnović. Na kraju svečanosti ispred Domoljuba bit će snimljena fotografija sa svim generacijama rukometašica.

Jedna od prvih slikaPoslano je više od 400 poziva, poštom, e-mailom, telefonom i osobno, ali je moguće da je netko izostavljen. Za sve takve osobe putem medija upućen je opći poziv. Na našem webu i Facebooku taj je poziv vidjelo više od 2000 ljudi.

Josip SamaržijaJučer, u srijedu položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće na grobovima preminulih predsjednika Mirka Brljeka, Krste Milošića, Ante Babića i Stanka Lauša te dugogodišnjeg tajnika Josipa Gudića, a u petak će biti posjećen i grob kreatora današnje moderne rukometne Podravke trenera prof. Josipa Samaržije.

PRVAKINJE JUGOSLAVIJE-1966.Obilježavamo dan kada je 4. prosinca 1955. godine odigrana prva ženska rukometna utakmica gimnazijskog kluba RK Ivo Marinković, a to je datum koji se obilježava kao službeni početak ženskoga rukometa u Koprivnici. U prijateljskom susretu na gimnazijskom igralištu tada je RK Ivo Marinković pobijedio RK Grafičar iz Bjelovara sa 7:4. Prvi trener bio je i danas živući prosvjetni djelatnik Vinko Zember.

Prvakinje Jugoslavije 1967.Na prvoj poznatoj slici snimljenoj uopće prepoznajemo igračice prvog nastupa. Bile su to: Barica Tkalčić (Cindori), Ana Čižmešija (Samaržija), Ljiljana Mišić (Majerus), Anđelka Belec (Mioč), Barica Erdec (Miklaužić), Radmila Marković (Magić), Ruža Lukša (Kovačić) i Dušanka Radmilović.

PRVAKINJE-JUGOSLAVIJE-1967-2Klub od 4. prosinca 1956. djeluje kao RK Partizan, osam godina kasnije, od 15. rujna 1964. nastupa pod imenom RK Podravka. Dva su puta rukometašice bile prvakinje bivše države, a imaju 41 naslov što državnih prvakinja, što osvjačica hrvatskoga kupa, a bile su i prvakinje Europe, osvajačice Super kupa EHF-a i više puta u europskim finalima. Nevjerojatna tradicija!

Prvakinje-Europe-1996.-godineU sklopu svečanosti u petak i subotu igra se 10. Memorijalni turnir Josip Samaržija Bepo na kojem sudjeluju prvaci država FTC iz Mađarske, Krim Mercator iz Slovenije, Iuventa Michalovce iz Slovačke i hrvatske prvakinje, domaćin, Podravka Vegeta.

Prvakinje Europe 1996.U petak u 18 sati igraju Krim Mercator – FTC, a u 20 sati Podravka Vegeta – Iuventa Michalovce. U 19,45 bit će otvorenje turnira uz izlazak pred publiku rukometašica koje su odigrale prvu utakmicu te ekipe osvajačica naslova prvakinja Europe iz 1996. godine.

Josip SamaržijaU subotu se igra i prije i poslije podne. U 9,30 sastaju se Iuventa Michalovce – FTC, u 11 sati Podravka Vegeta – Krim Mercator, u 17,30 Krim Mercator – Iuventa Michalovce te, završno, u 19,30 Podravka Vegeta – FTC.

Ulaz slobodan.