S prve utakmice // Foto Ivo Čičin-MašanskerCijeli tjedan bit će pitanje: može li Podravka Vegeta nadoknaditi pet golova razlike u drugoj utakmici polufinala EHF Kupa kupova, a odgovorno tvrdimo, vidjevši prvi susret, da – može! Uostalom, kakav bi to sport bio ili igra, kako hoćete, u kojoj bi se unaprijed reklo da se ne može, i tražio izgovor za negativni rezultat. U Rostovu na Donu moglo je i bolje. Previše grešaka odvelo je u poraz od 19:24 (7:14). A Rostov-Don nije takav rukometni gigant da bi se mogao u Koprivnici proglasiti favoritom. Padali su ovdje i jači od njega.

Ne zalazimo u detalje protekle utakmice, niti što i kako u idućoj, jer u srijedu, sutra u 10 sati, u klupskim prostorijama pred novinare izlazi trener Goran Mrđen, a on će odbrati i tri rukometašice. Dovoljan broj za raspravu o detaljima. Nadajmo se da su se naspavali, jer vremenska razlika od tri sata, putovanje cijelu noć doista djeluje na organizam više nego što se očekivalo.

Smrzavica se zaboravila. Sa smješkom se gleda na riječi naših prognozera kako pričaju da ćemo se ”sutra još smrzavati”. Na minus 4! U Rostvu na Donu pet puta je bilo hladnije i izdržalo se. To nije bio najveći problem. Za mnoge mlade cure to je bilo iskustvo. Stariji znaju da je ta hladnoća bila tek na tragu one koja se doživjela u Toljattiju. Pa jasno je: nije to putovanje na Kanare ili Madeiru.

JESU LI TO BILE IGRE S PREHRANOM KOJA JE BILA NEVJEROJATNO MINIMALIZIRANA?

Moramo još jedanput istaknuti da je prehrana zaista bila veliki problem. Tako minijaturne porcije hrane bez trunka tekućine (između ostalog suha riža, suhi komad ribe), domaćin je sredio (radi se o reciprocitetu klubova) da se ne može dobiti ni komad kruha više, ni jedna salata više, uz pojedine obroke ukinuti je sok, a desert eventualno samo desetak kolačića na 20 ljudi. Doručak izuzimamo, jer on je bio jednak za sve goste hotela i bez zamjerke. Pritužba delegatu iz Litve završila je njegovim smiješkom: To je Rusija!

Poboljšana prehrana, igračice s Kikom Elez // Foto Ivo Čičin-MašanskerZato je radio za ekipu obližnji robni centar (radi do 22 sata). A neke, iako mlade, znaju kako se putuje u Rusiju: Jelena Živković je uz obroke rezuckala doneseno iz Koprivnice. Zadnju večer prehranu su poboljšale suparnice: Kika Franić Elez i Sonja Barjaktarović, izgračice Rostova: specijaliteti za visoko društvo: pršut, kobasice, proja, crno vino…

GLEDATELJI U NEDJELJU MOGU POMOĆI

Svemu tome supranice iz Rusije neće biti izložene u Hrvatskoj. Em, neće biti hladno, em će u hotelu Picok u Đurđevcu sigurno sve sobe biti grijane, kao što u Rostovskom hotelu Amaks nisu bile, a tako lošu prehranu, kao što je bila u Rusiji, u đurđevačkom hotelu ne mogu pripremiti i da hoće.

Goran Mrđen daje upute Dini Havić // Foto Ivo Čičin-MašanskerEHF Kup kupova već je dobio jednog četvrtfinalistu. To je francuski Fleury, koji je u dvije utakmice eliminirao mađarski Veszprem (33:22 i 21:17). Ostali parovi uzvratnih utakmica su (u zagradi rezultat prve utakmice): Podravka Vegeta – Rostov-Don (19:24), Hypo – Odense (27:23), Buxtehuder – Érd (32:23), Metz – Zvezda (19:26), Holstebro – Viborg (24:30), Byasen – Lokomotiva (24:22), Tertnes – FTC (30:40). Sve podatke o Kupu kupova možete vidjeti na 1. stranici našeg weba desno ili na http://www.eurohandball.com/ec/cwc/women/2013-14/round/4/Last+16.

Utakmicu u Koprivnici u nedjelju od 18 sati sude moldavski suci Igor Covalciuc i Alexei Covalciuc, a EHF deleta je Janka Stasova iz Slovačke. Ulaz je besplatan. Potpora publike potrebna je više nego ikad. Nadamo se pozitivnim vibracijama u dvorani. Dobrih vijesti nikad dosta…

Imam time out do nedjelje i pobjede // Foto Ivo Čičin-Mašansker