Pozdrav publiciEuropska rukometna federacija (EHF) objavila je raspored natjecanja u Ligi prvakinja i on je identičan predlošku iz prošle godine. Naša ranija objava datuma igranja rukometašica Podravke Vegete u pojedinim kolima sada je i službeno potvrđena. Podravka Vegeta prvu utakmicu igra u Koprivnici s Krim Mercatorom, a prema dosadašnjim dogovorima s HTV-om to bi bilo u nedjelju 2. listopada.

U 2. kolu 8. listopada Podravka Vegeta gostuje u Norveškoj u Larviku, u 3. kolu 15/16. listopada gostuje kod kvalifikanta (Cluj Napoca ili Rostov Don – Viborg), u 4. kolu 29/30. listopada domaćin je Larviku, a u 5. kolu 5/6. studenoga gostuje u Ljubljani kod Krima. Podravka Vegeta domaćin je u zadnjem kolu natjecanja po grupama i 12/13. studenoga igra u Koprivnici s kvalifikantom. Datumi i vrijeme odigravanja u svim kolima određuju televizijske postaje koje će prenositi utakmice.

U EUROPSKIM KUPOVIMA SAMO LOKOMOTIVA I ZELINA, SESVETE AGROPROTEINKA, TREŠNJEVKA I ARENA NISU PRIJAVLJENI

EHF je objavio i listu natjecanja u europskim kupovima. Nažalost i za razmišljanje: osim Podravke Vegete samo se Lokomotiva prijavila u pripadajuće joj natjecanje u Challenge kupu (30 klubova). Pravo za sudjelovanje u tom natjecanju nije iskoristila Arena iz Pule.

Zelina ulazi u prednatjecanje u 2. rundi (1. runde nema) zajedno s klubovima niskog rejtinga iz Poljske, Portugala, Češke, Grčke, BiH, Bjelorusije i Engleske. Lokomotiva ulazi u natjecanje u 3. rundi, deveta je u rejtingu iza predstavnika Francuske, Turske, Makedonije (Gevgelija), Ukrajine, Srbije (CZ Beograd), Poljske, Portugala i Češke. U natjecanju u 2. rundi (5/6. i 12/13. studenoga), gdje je iz regije i Ilidža iz BiH, suparnici joj, između ostalih, mogu biti belgijska Femina Visé (Podravkin suparnik iz 1991. godine), litvanski Egle Vilnius, francuski Fleury Loiret, turski Anadolu University, srpski Knjaz Miloš i dva kvalifikanta. Prođe li Lokomotiva, u 4. rundi igrat će početkom veljače iduće godine, a do finala (7. kolo) svakog mjeseca igra se jedno kolo.

U EHF kupu (27 klubova) Hrvatska nema prijavljenog predstavnika. To je pravo pripadalo zagrebačkoj Trešnjevki, kao drugoplasiranoj u prvenstvu Hrvatske. Sudjeluju jaki europski klubovi (Lada Toljatti, Budapest Bank, KIF Vejen, Team Esbjerg, a iz regije Naisa iz Niša, Srbija, Vardar Skopje, Makedonija, Priština, Kosovo), ali i drugi klubovi s kojima bi Trešnjevka mogla skupljati rejting bodove.

SESVETE ODUSTALE OD KUPA KUPOVA, PODRAVKA MU TEŽI

Jednako je šteta što ni Sesvete Agroproteinka nije prijavljena za natjecanje u Kupu kupova (u 1. i 2. rundi 26 klubova). Natjecanje je izuzetno jako. Recimo, u 2. rundi sudjeluju FTC, Leipzig, Alcoa, Mar Sagunto, Zvezda Zvenigorod, ali i klubovi iz regije, kao Jagodina iz Srbije, Katarina Mostar iz BiH i Krka iz Slovenije. Ovo je sigurno i najmasovnije natjecanje u ženskom rukometu, jer u 3. rundi priključuju se svi klubovi koji otpadnu iz kvalifikacija za Ligu prvakinju (ukupno 24 kluba), a u 4. rundi priključuju se trećeplasirani iz grupa Lige prvakinja. Nije tajna, Podravka Vegeta, ako ne prođe u četvrtfinale Lige prvakinja, teži sudjelovanju u Kupu kupova. Klubovi iz Lige prvakinja ulaze u veljači među 16 (osmina finala) u Kupu pobjednika kupova.