Podravkine kadetkinje - prvakinje Hrvatske // Foto Goran RihtarićTRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika, trenerica mlađih kadetkinja, prvakinja Hrvatske

NAPOMENA UREDNIŠTVA: Ovaj osvrt Snježane Petike stavljamo u rubriku Reportaže, kako bi što dulje ostala na naslovnici i bila vidljiva čitateljima u duljem vremenu i kako bismo objavili sve raspoložive slike s prvenstva, koje je snimio voditelj škole rukometa Podravke Goran Rihtarić.

Kao što vjerujem da znaju svi oni koji prate naš portal, protekli vikend od 4. do 7. travnja održano je državno prvenstvo za mlađe kadetkinje u Čakovcu na kojem je Podravka osvojila prvo mjesto i naslov državnih prvakinja. Organizacija, po mome skromnom sudu, zaslužuje visoku ocjenu. Organizator, rukometni klub Zrinski na čelu sa gospođom Ljubicom Vrbančić, postavili su visoke kriterije organizacije i učinili sve da se svi osjećamo ugodno u lijepom gradu Čakovcu.

NIJE MOGLO BEZ ZDRAVSTVENIH PROBLEMA

Samo natjecanje za nas je počelo s problemima. Na samom početku smo ostali bez viroznih Borac, Franjkić, drugog dana i bez Horvat i Hmeline, koja je ipak smogla snage da pomogne u pojedinim fazama utakmica. Unatoč svemu tome sve je teklo prema očekivanome. Svladani su suparnici u grupi i to redom, prvog dana ekipa Omišlja 20:15, drugoga dana ekipa koja nam je bila glavni konkurent u grupi Orijent – 25:13, a poslije podne ekipa Hoteli Makarska 21:18. U četvrtfinalu nas je čekala ekipa Cerne, koja je po meni ugodno iznenađenje ovoga prvenstva, ali je ipak svladana rezultatom 27:9, a poslije podne u polufinalu ekipa Sesvete Agroproteinka pobijeđena je s točnim rezultatom 20:11 (prema telefonskoj dojavi na našim je stranicama bilo upisano 20:17, op. urednika).

U FINALU SA ZAMETOM – POVRATAK OTPISANIH

Prvakinje Hrvatsle 2013, 98. godište, Podravka // Foto Goran RihtarićDrugi finalist ove godine je bila ekipa Zameta. Samu utakmicu otvorili smo dosta nervozno i u prevelikoj želji da sve riješimo u prvim minutama, prilike koje smo stvarali nismo i pretvarali u golove. Golmanicu Zameta, da nije prije utakmice već bila izabrana u najbolju sedmorku, mi bi je tamo smjestili nakon utakmice, jer ju naprosto nismo mogli promašiti, ma kako ona reagirala, a i odzvanjanje stative nam je bilo očito ”ugodno”, pa smo često i njih gađali. Međutim i naša vratarka Kosnica bila je na visini zadatka, ali mi to nismo znali kapitalizirati i već u prvom poluvremenu riješiti pitanje prvaka.

A zatim je za nas nastupila agonija. Prilikom jedne intervencije ostajemo bez vratarke Kosnice, koja se ozlijedila i na gol staje druga vratarka, koja se nije baš najbolje snašla. Zamet je to osjetio i počela je streljana na naš gol, a rezultat toga je poluvrijeme 13:10 za Zamet. Niti prve minute nastavka nam nisu donijele bolji rezultat 14:10 i 16:12 za Zamet. Počinje slavlje naših ”prijatelja” u dvorani, svi su odahnuli i već nas otpisali, ali neka zapamte da nikada nije kraj dok mi to ne kažemo.

Drugi finalista - Zamet // Foto Goran RihtarićNakon dramatičnog opremanja treće vratarke Borac koja je bila virozna i na utakmicu je došla bez opreme, šaljem je na gol i to je bio početak kraja za Zamet. Obranu smo konsolidirali i stisnuli sredinu, krila smo prepuštali golmanici da svojim dubokim izlascima prema njima unese nesigurnost prilikom šuta, i od minus 4 dolazimo do plus 2 za nas. Ali da ne bi bilo sve jednostavno,u zadnjim sekundama primamo jedan nespretni gol od bloka i Zamet izjednačuje na 20:20.

Na redu je izvođenje sedmeraca. Kao što je već napisano u prethodnom izvješću rezultate izvođenja sedmeraca već znate. Naše izvođačice su sve sedmerce realizirale, a njihova dva šuta brani vratarka Borac i slavlje je počelo.

OMALOVAŽAVALI SU NAS I VRIJEĐALI

Na kraju što reći, a da ne izazovem opet bujicu uvreda, pogrdnih i omalovažavajućih komentara. Zato neću navoditi pohvalne riječi koje smo dobivali tokom natjecanja, već ću tim trenerima samo zahvaliti na njima (oni i ja znamo tko su), i reći da su mi bile ugodne za uho i da su mi bile potvrda da sam bila u pravu kada sam inzistirala na nekim segmentima u radu, bez obzira što sam bila često zločesto komentirana (naravno iza leđa), da pretjerujem.

Ali moje cure su bile fizički pripremljene na sve ekstremne napore koje iziskuje svako državno prvenstvo koje se igra u ritmu dvije utakmice na dan i tako tri dana.

IGRALI SMO NAJBOLJI RUKOMET: SRCE  MI JE OD PONOSA VELIKO KAO KUĆA

Na kraju vjerujem da imam pravo reći da smo trenutno najbolje (jer i rezultati stoje iza te tvrdnje), po meni prikazali smo da igramo čvrstu i raznovrsnu obranu, brzi moderni rukomet s puno kontri, polukontri, brzoga centra, u napadu imamo raznovrsna rješenja, gdje dolaze do izražaja sve igračice. Što me posebno veseli, imamo, i što je još važnije koristimo, i cura sa klupe koje na najbolji način vraćaju ukazano povjerenje. Svaka je igračica predstavljala kapljicu u jednom velikom valu i pomogla ga je satkati. Borile su se, ginule jedna za drugu, igrale su rukomet i što je najvažnije do toga svega su došle poštenim radom na treningu (bar velika većina njih) i svojih kulturnim i sportskim ponašanjem, kako na terenu tako i izvan njega. Kao trenericA ja im se na kraju ovako javnim putem zahvaljujem i poručujem im da mi je od ponosa srce bilo veliko kao kuća.

U ekipi odličnih, izdvojene su i nagrađene Ivona Mrđen za najbolju igračicu završnice i Lena Ljubić kao najbolje lijevo krilo u najboljoj sedmorki turnira. Bilo je tu još nekih koje su mogle biti proglašene ali…

RODITELJI, OBITELJI I PRIJATELJI – SVIJETLI PRIMJER KAKO TREBA BODRITI DJECU

Pomagači na tribin1 // Foto Goran RihtarićRoditelji, naši najvjerniji navijači (čitaj obitelj i prijatelji): a što reći za vas! Bili ste opet za nas najbolji. Podrška, pomoć, inspiracija i svijetli primjer kako treba pratiti i bodriti svoju djecu i na pozitivni način pustiti ih da stasaju u zdrave i sretne sportaše koji uživaju u sportu koji su odabrali.

Navijači // Foto Goran Rihtarić

IMAMO POTENCIJALA

I na kraju zahvalila bih Upravnom odboru kluba što nam je omogućio uvjete da na najbolji način predstavljamo klub Podravku i našu ”hraniteljicu” – firmu Podravku.

Vjerujem da smo vam se odužili na najbolji način i da smo dokazali da u našem omladinskom pogonu ima potencijala i da se ne trebamo bojati za budućnost kluba, koji je, vjerujem, svim Koprivničancima unazad 50 godina bio ponos, dika i srcu drag klub, s kojim su rasle mnoge generacije djece i mladih, i s kojim će rasti, uvjerena sam i sve buduće generacije.

 

DODATAK UREDNIŠTVA: TEHNIČKI PODACI I IZBOR NAJUSPJEŠNIJIH IZ BILTENA HRS-A

Za 15. mjesto HOTELI MAKARSKA – KAŠTELA 19:14
Za 13. mjesto PITOMAČA – OMIŠALJ 16:18
Za 11. mjesto KARLOVAC – MURVICA CRIKVENICA 23:15
Za 9. mjesto SPLIT 2010 – ZRINSKI 13:12
Za 7. mjesto LOKOMOTIVA – ARENA PULA 14:12
Za 5. mjesto CERNA – ORIJENT PRESOFLEX 15:12
Za 3. mjesto SESVETE AGROPROTEINKA – SINJ 16:22
Finale PODRAVKA – ZAMET 24:22

KONAČNI POREDAK
1. RK PODRAVKA, Koprivnica
2. ŽRK ZAMET, Rijeka
3. RK SINJ, Sinj
4. ŽRK SESVETE AGROPROTEINKA, Sesvete
6. RK ORIJENT PRESOFLEX, Rijeka
5. RK CERNA, Cerna
7. RK LOKOMOTIVA, Zagreb
8. ŽRK ARENA PULA, Pula
9. RK SPLIT 2010, Split

Sinj je osvojio treće mjesto // Foto Goran Rihtarić

10. ŽRK ZRINSKI, Čakovec
11. ŽRK KARLOVAC, Karlovac
12. ŽRK MURVICA CRIKVENICA, Crikvenica
13. RK OMIŠALJ, Omišalj
14. ŽRK PITOMAČA, Pitomača
15. ŽRK HOTELI MAKARSKA, Makarska
16. ŽRK KAŠTELA, Kaštela

NAJBOLJE POJEDINKE TURNIRA
Najbolje pojedinke // Foto Goran RihtarićNajbolja IGRAČICA Ivona MRĐEN, RK Podravka
Najbolja VRATARKA Lucija BEŠEN, ŽRK Sesvete-Agroproteinka
Najviše golova Matea PLETIKOSIĆ, RK Sinj
Najbolja OBRAMBENA GRAČICA Katja MIKOLIĆ, ŽRK Arena Pula
Priznanje prima Lena Ljubić // Foto Goran Rihtarić
NAJBOLJA SEDMORKA TURNIRA

(Napomena uredništva: u izborima HRS-a u sedmorku turnira ne stavljaju se najbolje izabrane pojedinke – igračica turnira, vratarka, strijelac i obrambena igračica, na što je već prošle godine bilo primjedbi na nekim drugim prvenstvima)

Najbolja sedmorka i pojedinke // Foto Goran RihtarićVratarka Kristijana LOPAC ŠKRINJAR, ŽRK  Zamet
Lijevo krilo Lea LJUBIĆ, RK Podravka
Desno krilo Matea RUNJE, RK Sinj
Pivotkinja Matea RADONJA, RK Sinj
Vanjska Katarina BRKLJAČA, ŽRK Zamet
Vanjska Ivana DUNDOVIĆ, RK Orijent-Presoflex
Vanjska Ena MARTINOVIĆ, RK Cerna

NAJBOLJA TRENERICA TURNIRA

Snježana Petika, RK Podravka, Koprivnica.