Ivana Kapitanović // Foto Ivo Čičin-MašanskerDanas, u petak, u 21,30 sati u Đurđevcu na velikoj pozornici uz Stari grad, u okviru Picokijade, svečano će biti otvoreno Svjetsko prvenstvo juniorki u rukometu, koje počinje u subotu, a igrat će se u Dugom Selu, Zagrebu, Koprivnici i Čakovcu od 28. lipnja do 13. srpnja. Sudjeluju 24 reprezentacije. U dogovoru stručnog stožera i izbornika Hrupeca Hrvatska je na ždrijebu, s pravom biranja skupine, izabrala skupinu A čije će se utakmice igrati u Dugom Selu, a u skupini su još Norveška, Češka, Koreja, Urugvaj i Kazahstan. Prvi susret juniorki na SP-u je u subotu 28. lipnja u 20,45 sati kada će snage odmjeriti s Urugvajem.

Hrvatska juniorska reprezentacija u pripremama za prvenstvo odigrala je pet utakmica. Rezultati: Hrvatska – Srbija 30-21 i 28:29, Hrvatska – Slovenija 36:27 i 32:28 te Hrvatska – Agrentina 29:16.

SPjuniorkiLogo

KOPRIVNICA GLAVNI DOMAĆIN

Jedan od gradova domaćina je i Koprivnica, u kojoj će se igrati utakmice skupine C (Mađarska, Francuska, Švedska, Japan, DR Kongo, Portugal), kao i završnica prvenstva, od osmine finala pa sve do finala. Od osmine finala svoje će utakmice u Koprivnici igrati i reprezentacija Hrvatske, koja prvi dio natjecanja igra u Dugom Selu. Raspored utakmica u Koprivnici prilažemo.

RASPORED UTAKMICA SKUPINE C

SUBOTA, 28. LIPNJA

16.15 Mađarska – Japan
18.30 Francuska – Portugal
20:45 Švedska – DR Kongo

NEDJELJA, 29. LIPNJA

16.00 Japan – Francuska
18.15 DR Kongo – Mađarska
20.30 Portugal – Švedska

UTORAK, 1. SRPNJA

16.00 Mađarska – Portugal
18.15 Francuska – Švedska
20.30 Japan – DR Kongo

ČETVRTAK, 3. SRPNJA

16.00 Francuska – DR Kongo
18.15 Švedska – Mađarska
20.30 Portugal – Japan

SUBOTA, 5. SRPNJA

16.15 DR Kongo – Portugal
18.30 Švedska – Japan
20.45 Mađarska – Francuska

RasporedSPKoprivnica

POPIS REPREZENTATIVKI

Izbornik juniorske reprezentacije Neven Hrupec, s trenericom Renatom Hodak, trenerom Ivanom Jerkovićem i trenerom vratarki Goranom Trajkovskim odredio je za prvenstvo 17 igračica, među kojima su i dvije iz Podravke, Ivana Kapitanović i Ivana Dragišić te igračice na posudbi Ana Marija Maljak i Larisa Kalaus.
Ivana Kapitanović i Ivana Dragišić (Podravka), Gabrijela Bešen, Dejana Milosavljević, Valentina Blažević (Sesvete), Željana Stojak (Ljubuški), Elena Halili, Ines Domjan, Ana Marija Maljak, Ivana Dežić, Larisa Kalaus (Koka), Paula Posavec (Zrinski), Ana Debelić (Lokomotiva), Ella Bukvić, Ćamila Mićijević (Zamet), Katarina Pavlović (Zelina) i Josipa Mamić (Dugo Selo).

RasporedSPKoprivnica2

IVANA KAPITANOVIĆ: DOMAĆA PUBLIKA – VJETAR U LEĐA

Kapetanice reprezentacije je Podravkina vratarka Ivana Kapitanović, s kojom je službena web stranica Hrvatskog rukometnog saveza objavila razgovor.

– Pripreme u Umagu bile su teške, bilo nam je stvarno naporno, ali odlično smo radile, odigrale smo i četiri pripremne utakmice, dvije sa Slovenijom i dvije sa Srbijom. Tu smo se još uigravale i bile smo malo i umorne od priprema, pogotovo u prve dvije utakmice sa Srbijom, ali sa Slovenijom sve je to već dobro izgledalo. Očekujem, normalno, prolazak grupe, dok se u Koprivnici nadamo najboljem – rekla je Ivana Kapitanović i objasnila koliko njoj i njenim suigračicama znači domaći teren i podrška domaće publike.

– U jednu ruku domaći teren daje pritisak, budući da se na domaćem terenu želi dokazati, ali isto tako bit će nam velika podrška i poticaj, jer je lijepo igrati pred domaćom publikom i ona daje vjetar u leđa. Mislim, dakle, da nam ne bi to trebao biti toliki pritisak da budemo u grču zbog toga. Pobjeda na otvaranju mnogo bi nam značila. Do sada smo sve prve utakmice gubile i zatomako prvu utakmicu s Urugvajem pobijedimo bio bi nam to još jedan dodatan vjetar u leđa i kasnije bi nam bilo lakše igrati. Oslobodile bi se tog prvog početnog straha – kazala je.

– Svakako prvo želimo proći grupu, no najbolje je zapravo da idemo iz utakmice u utakmicu, jer mi do sada nismo imale najbolje rezultate tako da se za svaku utakmicu moramo dovoljno dobro pripremiti, a onda što bude – zaključila je Ivana Kapitanović.