Magdalena Ečimović // Foto iHFHrvatska ženska juniorska rukometna reprezentacija u trećem kolu skupine B na Svjetskom prvenstvu u Rusiji pobijedila je Francusku s 22:17 (11:7) i tako upisala treću uzastopnu pobjedu. Hrvatska je na drugom mjestu u skupini s maksimalnih šest bodova, a ispred njih nalazi se samo Južna Koreja s istim brojem bodova.

U ostalim susretima skupine B: Južna Koreja – Austrija 31:30 (15:12) i Brazil – Tunis 37:26 (18:12).

Odigrali smo sjajno. Nastavili smo s obranom iz utakmice protiv Brazila, nismo imali gotovo nikakvih obrambenih grešaka. Vrhunski smo odigrali početak utakmice, a rukometašice koje su ulazile s klupe dobro su reagirale. Dogodilo nam se nekoliko grešaka koje su česte kada se u utakmici vodi i osjeća nadmoć, ali s odličnom postavom obrane i raspoloženom Ećimović na golu brzo smo vratili utakmicu u svoje ruke. Iduću utakmicu igramo s Tunisom. U utakmicu moramo ući koncentrirano i suparnika shvatiti ozbiljno. Ne smijemo dopustiti da nas ova pobjeda ponese, no idemo po još jedno slavlje i pokušati izboriti prvo mjesto u skupini za što lakši put kasnije – rekla je trenerica reprezentacije Maja Dundović nakon slavlja nad Francuskom.

– Mislim da se dižemo kroz turnir i napredujemo sa svakom utakmicom. Pokazale smo da želimo pobjedu i da zajedno možemo puno toga napraviti. Okrećemo se sada Tunisu. Smatram da su jedna od slabijih ekipa u našoj grupi, ali ne smijemo podcijeniti nikoga. Najvažnije je da ponovno uđemo u utakmicu maksimalno i da damo 100 posto – zaključila je Sara Šenvald koja je postigla pet pogodaka.

Četvrtu utakmicu na Svjetskom prvenstvu hrvatske juniorke igraju s Tunisom u petak 8. srpnja u 15 sati po našem vremenu.

SP JUNIORKI GRUPA B
HRVATSKA – FRANCUSKA 22:17 (11:7)

HRVATSKA: Ećimović (10+1) , Hren (0+-); Zadravec 1, P. Posavec 3, S. Posavec 7(5), Krešić, Šenvald 5, Čalušić 2, D. Kalaus 1, L. Kalaus 2, Prkačin, Bebek, Babić, Ljubičić 1, Pavković, Boras. IZBORNIK: Silvio Ivandija.

FRANCUSKA: Depuiset (5+1), Huynh (4+0) ; Mandret 1, Sercien Ugolin 1, Grimaud, Deville 2, Nianh, Dos Reis, Sylla 2, Bouchard, Toublanc, Sajka 6(2), Andretti, Plazanet 2, Robert 3.