Hrvatske kadetkinje // Foto IHFSvjetsko prvenstvo kadetkinja u rukometu, što se igra u Makedoniji, ulazi u ponedjeljak u završnu fazu. Igraju se utakmice osmine finala: 16 reprezentacija borit će se za ulazak u četvrtfinale, među osam. Preostalih osam igrat će za plasman od 9. do 16. mjesta. Osam reprezentacija u President’s Cupu igrat će za plasamn od 17. do 14. mjesta. Hrvatska reprezentacija u osmini je finala i igrat će u Strumici s Rumunjskom.

Ostali parovi osmine finala: Mađarska – Nizozemska, Njemačka – Portugal, Švedska – Rusija, Crna Gora – Argentina, Norveška – Brazil, Koreja – Japan i Danska – Francuska.

U Presidnet’s Cupu igraju Tunis – Paragvaj, Makedonija – Angola, Kazahstan – Kongo i Uzbekistan – Kina.

Suparnik Hrvatske Rumunjska u prednatjecanju je bila bez poraza, a gol s Danskom, koji ju je stavio na drugo mjesto u grupi, primila je u zadnjim sekundama. Danska i Rumunjska osvojile su po devet bodova, a Danska je prva zahvaljujući boljoj općoj gol-razlici. Rumunjska, dakle, nije bezazlen suparnik.

Kad bi hrvatske kadetkinje (među njima su i tri iz Podravke: Krmpotić, Zagoršak i Šenvald) pobijedile Rumunjsku, onda bi u četvrzavršnici igrale s pobjednicama susreta Mađarska – Nizozemska. Ako izgube, onda u borbi za plasman od 9. do 16. mjesta slijedi susret s gubitnicama iz susreta Mađarska – Nizozemska.

Do kraja SP-a za Hrvatsku slijede još tri utakmice. Ulazak u polufinale donosio bi još jednu.

Strumica