Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerS početkom u 18 sati u subotu, 12. listopada, u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici igra se utakmica 2. kola D grupe EHF Lige prvakinja između hrvatskih prvakinja i pobjednica kupa Podravke Vegete i španjolskih prvakinja i pobjednica kupa Balonmano Bera Bera. Utakmicu sude ukrajinske sutkinje Tetyana Rakytina i Iryna Tkachuk, a deletkinja EHF-a je Svetlana Obučina iz Srbije, inače nekadašnja jugoslavenska reprezentativka djevojačkog prezimena Anastasovski.

U petak navečer u Skoplju se igra druga utakmica iz iste skupine, u 18,30 sastaju se Vardar i Larvik. Rezultat će biti istaknut na 1. stranici našeg weba desno, pod rubrikom Liga prvakinja.
Za Podravku Vegetu utakmice s Bera Berom su ”kvalifikacijske” za ostanak u Europi, jer 3. mjesto u skupini donosi nastavak naatjecanja u EHF Kupu kupova. Bera Bera je u 1. kolu izgubila u San Sebastianu od Vardara 19:23. ”Izvjestiteljica” s te utakmice nekadašanja Podravkina Maja Zebić kolegicama je rekla da se slabost Bera Bere ogledala i u tome, da kad su i objektivno morale dostići i prestići Vardar rezultatski, nisu to bile u stanju, ili nisu znale. Zebić je za Sportske novosti i Glas Podravine izjavila da je Bera Bera najlošija ekipa u skupini i misli da ćey Podravka Vegeta bez problema pobijediti.
– Ne vraćaju se dobro u obranu i to treba iskoristiti – poručila je Zeba.

BESPLATNE ULAZNICE DO DALJNJEGA
Odlukom Upravnog odbora RK Podravke ulaznice za utakmicu, kao i sve dosadašnje, su besplatne, jer iskustvo govori da su ulaznice, makar i po 10 kuna, prepolovile broj posjetitelja. Podravki Vegeti i sponzoru Podravki d.d. treba puna dvorana i sponzor, koji ima pet članova Uprave od devet, ima pravo na takvu odluku, jer klubu uplaćuje nešto manje od milijun eura godišnje. Klub nije u financijskoj katastrofi kako ga se i dalje nastoji prikazati, da bi ga spasile karte (uz kupnju fiskalnih blagajni i odbitak poreza).
Karte se mogu podići na standardnim mjestima, o čemu pišemo na drugom mjestu na našoj internetskoj stranici. Tradicija je da uoči europskih utakmica igračice dijele ulaznice u prostoru sponzora i dok je ustrojstvo kluba po starom, dok se ne obavi preoblikovanje, a ono je u postupku, znat će se vlasnici, pa će netko drugi diktirati sporedne stvari, sada će biti tako do daljnjega. Tako su u četvrtak rukometašice dijelile ulaznice ispred restorana društvene prehrane u Podravki d.d. jedinog sponzora kluba: zasad to nije ni jedna gradska ili druga tvrtka.
Sve je to novinarima objašnjeno na presici u srijedu i objavljeno na našim stranicama, a novinarima su poslani i e-mailovi s objašnjenjem i usmjeravanjem njihove pažnje prema našim stranicama.
Dobre namjere i dobre vibracije pomogle bi i u sportskom nastojanju najtrofejnijeg ženskog sportskog hrvatskog kluba u novom europskom susretu najjačeg europskog klupskog natjecanja.