Petikine djevojcice: kako objasniti što se događa?U 17. kolu 3. HRL za žene u Čakovcu: Čakovec – Podravka 3 29:24 (17:8). Trenerica Podravke 3 Snježana Petika ogorčena je kako rukometnoj djeci sude nedorasli suci.

– Utakmicu smo vrlo loše otvorili što zbog svojih grešaka, što zbog sudačkih odluka. Upali smo u žrvanj domaćina debelo potpomognutog sucima i dok smo se okrenuli već smo gubili prvo poluvrijeme 17:8 – kaže Petika.

U poluvremenu nadzornik utakmice je, po njegovim riječima, obavio razgovor sa sucima i utakmica se vratila u normalu. Počelo se stizati rezultat, ali razlika je bila prevelika, a domaće igračice preiskusne da bi dozvolile iznenađenje. Kao i u prethodnom kolu Podravku 3 ”potopila” je golmanica s kojom se Čakovec pojačao u polusezoni i koja je, po zbrajanju promašaja nakon utakmice, skinula 18 čistih prilika sa šest metara. Naravno poneki su bili pod faulom, ali suci nisu tako mislili.

– Bez obzira na izgubljenu utakmicu čestitke svim curama na činjenici da su se uspjele dići i nastaviti boriti i stvarati prilike  bez obzira na rezultat iz prvog poluvremena. I trenutno nema veze što nam  toliko čistih prilika  golmani skidaju, doći će s godinama i iskustvom  vrijeme kada će ih zabijati, sada je najvažnije da ih znaju stvarati. Mene kao trenera veseli činjenica da su sve ekipe s kojima smo do sada igrali bile prisiljene igrati sa prvom postavom svih 60 minuta i svaki pokušaj promjene igračica s njihove strane rezultiralo je našim kažnjavanjem, a s druge strane mi smo si mogli dozvoliti da iz rotiramo sve igračice i da sve dobiju šansu. Od prvog dana učim djecu da se uvijek moraju boriti i igrati svim srcem i da ako tako igraju rezultat uvijek dođe, ali sam nemoćna da im objasnim kako to da ipak rezultat nekada i ne dođe (zbog neke više sile), unatoč tome što su se borile i trudile. Kako da im objasnim kako se  može igračica koja izvodi 9 m nakon sučevog zvižduka, okrenuti, povesti loptu i zabiti gol pored mojih zatečenih cura, a suci taj gol priznaju. Kako da im ja to objasnim kada i meni treba objašnjenje. To je bio samo jedan ”biser” u moru drugih ”bisera” na utakmici. Kako da objasnim toj djeci zašto one ne zaslužuju pobjedu, a treniraju garantiram i više i napornije od svih drugih u toj ligi. Je li  zbog godina, ili je u pitanju klub u kojem igraju. Gospodo suci ja im ne želim pričati o vama, ali one pitaju… – razočarana je već treću utakmicu sa sucima Snježana Petika.

O slabom poznavanju igre i suđenja već smo pisali. Nitko, međutim, ne brine što nam ta rukometna kategorija često kvari sam rukomet. Tp sm,o gledali u prvoj, drugoj, a sada i u trećoj ligi, pa i u prijatelsjkim utakmicama.

UTAKMICA 17. KOLA 3. HRL SJEVER ZA ŽENE

ČAKOVEC – PODRAVKA 3  29:24 ( 17:8 )

ČAKOVEC – Dvorana graditeljske škole. Suci: Tomislav Kolenko (Varaždin) i Franjo Malek (Prelog). Nadzornik HRS-a: Davor Mlečka (Sv. I. Zelina).

PODRAVKA 3: Kosnica, Borac, Vrban; Ljubić 1, Karlovčan 2, Domijan, Franjkić 2 , Benotić 1, L. Šenvald, Mrđen 9, Hmelina 5, Mag. Horvat,  Alvir, Papac 2, Pavlović 2, Stanić, Mikulčić. TRENERICA: Snježana Petika.

ČAKOVEC: Poljaković, T. Horvat 3, Radić-Vržina 1, Vojković 2, Jazvić, Gudlin 12, Rob 3, I. Horvat 3, Kodba, Cerovec 3, Pavlović, Fažon, Kolarić, Mlinarić 2, Jurović. TRENER: Pavao Juršić.

SEDMERCI: Čakovec 6(4), Podravka 3 – 3 (3).

ISKLJUČENJA: Čakovec 2 minute (Cerovec), Podravka 3 – 4 minute ( Mrđen, Hmelina).