Lokomotiva - Podravka Vegeta u ZagrebuTri su značajne stvari dogovorene na sjednici Upravnog odbora RK Podravka: uspostavlja se čvrsta suradnje sa zagrebačkom Lokomotivom, zajednički se nastupa s idejom o promjeni sustava natjecanja 1. HRL i, treće, pristanak oba kluba za natjecanje u Regionalnoj ligi.

Želja je Lokomotive da Podravka slobodne igračice, ili one koje trenutno nemaju mjesta u prvoj ekipi, prvo ponudi Lokomotivi, klubu koji se ulaskom HŽ-a u sponzorstvo i vodstvo, stabilizirao i ima ambicija urediti klub u svim njegovim kategorijama. Lokomotiva će se za iduću sezonu ojačati, očekuje se povratak nekih igračica, a neka mjesta popunile bi i jedna ili više Podravkinih igračica. Podravki je u interesu jaka Lokomotiva i općenito jaki hrvatski rukomet.

PROMJENA SUSTAVA: LOKOMOTIVA I PODRAVKA SAMO U LIGI ZA PRVAKA

U tom smislu Podravka i Lokomotiva uputit će pismo klubovima za promjenu sustava natjecanja, uz molbu za suglasnost. Prijedlog je da 12 klubova igra svaki sa svakim normalno prvenstvo, a da se nakon toga u Ligu za prvaka plasiraju prva i druga ekipa tog prvenstva te Podravka Vegeta i Lokomotiva, dok bi 3, 4, 5. i 6. ekipa igrale Ligu za Europu, a na dnu bi se igrala Liga za ostanak u kojoj bi bila treća ekipa odozdo, dok bi zadnje dvije ekipe ispale izravno u 2. HRL. Broj ekipa u 1. HRL, dakle, ostao bi isti, tek bi se igrale dvije utakmice više. Nakon mišljenja klubova takav prijedlog razmotrio bi Hrvatski rukometni savez.

U REGIONALNOJ LIGI LOKOMOTIVA I PODRAVKA UZ BOK BUDUĆNOSTI

Za Regionalnu ligu ponovno je zainteresirana Podravka, ali i Lokomotiva. Time bi se dobile jače i jake utakmice. U Regionalnoj ligi je europski prvak Budućnost, a iz Crne Gore i Biseri Plevlja, iz Makedonije su Metalurg i, umjesto Žito Prilepa, ambiciozni Vardar, iz Srbije Radnički, vrlo mabiciozna Jagodina i Zaječar, iz Hrvatske Podravka i Lokomotiva, a predložit će se sudjelovanje i trećoj ekipi (Zelina, Samobor). Za još kvalitetniju Regionalnu ligu upit će se uputiti Hypu, koji kuburi s utakmicama, a kako je Krim Mercator odbio sudjelovanje, kontaktirat će se 2. i 3. plasirane ekipe Slovenije (RK Gen-I Zagorje, Krka).

UTAKMICA PODRAVKE VEGET U NOVOJ SEZONI PETKOM

Podravka Vegeta svoje bi utakmice u Regionalnoj ligi igrala vjerojatno utorkom i petkom, a Upravni odbor odlučio je da se u novoj sezoni sve službene utakmice (europske, regionalne i domaće utakmice, itd.) igraju petkom. U tome je namjera da se ne kolidira s drugim najuspješnijim koprivničkim sportskim kolektivom, NK Slavenom Belupom, već da se utakmice dvaju klubova igraju u različite dane. Utakmice petkom mogle bi donijeti i pokoji rukometni termin na HTV, s kojom će se razgovarati da se uz europske utakmice prenosi poneka iz Regionalne lige (Budućnost, Lokomotiva, Zaječar i slično).

U svemu tome, istaknuto je i na Upravnom odboru, najviše raduje suradnja s Lokomotivom, s kojom treba ostati rivalitet na sportskom terenu, ali s kojom treba raditi zajedničke planove i napore za poboljšanje statusa hrvatskog ženskog rukometa. Uostalom, igračice ta dva kluba, bivše i sadašnje, hrvatska su reprezentacija i red je da se čuje i njihov glas u uređivanje hrvatskog rukometa.

ZADATAK: UĆI U LIGU PRVAKINJA I U DRUGI KRUG

Ako se sve ovo ostvari onda će Podravki Vegeti lakše biti ostvariti ciljeve: ući u Ligu prvakinja, biti 1. i 2. u grupi i ući u 2. krug natjecanja. Nakon što se dovrši igračka križaljka, treneru će se dati ostvarenje tih zadataka, s tim da o klupskim financijama više ne mogu govoriti igračice i trener, jer to je posao koji radi Upravni odbor, pa će, kad i ako bude potrebno, o tome izvjestiti predsjednik i direktorica.

Uostalom, početkom srpnja održat će se redovna Skupština kluba, na kojoj će biti iznijeti podaci o poslovanju kluba.