Najbolja danska igračica Troelsen između Horvat i Gaće // Foto IHF Media GaleryNakon dvije uvjerljive pobjede na početku Svjetskog prvenstva u Brazilu, hrvatska ženska rukometna reprezentacija u 3. kollu D grupe SP u Brazilu izgubila je od Danske 23:19 (10:8). Počelo je dobro, sa 4-0, a nastavilo se loše s 0-4. Nakon što je branila dobro u početku, poslije je pala u intenzitetu Grubišić na golu. Osim Penezić i Zebić, nitko se nije priključio da dade barem jedan gol, a Horvat je već poslovično i u obrani i u napadu bila dobitna igračica – za Dansku.

Krila i pivotui bez lopte, tek je kasnije Ježić dobila prave lopte i sigurno je realizirala prigode. Uz više izmjena, jer kad se gubi nema se više što izgubiti ako igraju i ostale reprezentativke, moglo se bar probati.

– Mi smo stali nakon početnog vodstva, u idućih nekoliko minuta naše igračice dobile su dobre batine, to ih je zbunilo i osim mlade Ježić sve ostale su reagirale loše i bez obzira na loše suđenje, nije ovo bilo dobro izdanje hrvatske reprezentacije – rekao je izbornik Vladimir Canjuga – Tatari je pogodila dvije stative, Horvat je dva puta puknula preko gola, a bilo je puno pogrešaka i drugih naših igračica.
Suglasni smo: Jovetić, primjerice, Franić

– Sve ćemo napraviti da dobijemo Švedsku. Što se tiče osmine finala, ne znamo protiv koga ćemo igrati, hoće li to biti Rumunjska, Brazil ili Tunis – govori Canjuga, ali ne treba biti u prevelikom ”bedu”: osmina finala je osigurana, a tamo se tako i tako mora pobijediti želi li se dalje: slabih suparnika više neće biti. Mobilizacija za utakmicu sa Švedskom je razumljiva, jer ništa nije izgubljeno. Igraju još međusobno i Danska i Švedska, pa ako Hrvatska osvoji dva boda sa Švedskom, evo boljeg mjesta u skupini.
Rekla sam da ćemo dobiti Dansku, tako da mi je sada teško najaviti idući dvoboj sa Švedskom. S posljednjeg velikog natjecanja imaju srebro. odlično igraju obranu i bit će to sigurno još jedan težak susret za nas – rekla je najbolji hrvatski strijelac Andrea Penezić.
Sa Švedskom se igra u četvrtak 8. prosinca u 18 sati, a s Argentinom u petak 9. prosinca u 22,30 sati.
UTAKMICA 3. KOLA D GRUPE 20. SVJETSKOG PRVENSTVA RUKOMETAŠICA U BRAZILU
DANSKA – HRVATSKA 23:19 (10:8)
SAO BERNADO DO CAMPO
– Gimnasio Adib Moyses dib. Gledatelja: 500. Suci: Gatelis i Mazeika (Litva).
DANSKA
: Toft, Mortensen Melgaard 1, Pedersen (9); Melgaard 1, Kviesgaard, Thorsgaard 2, Fisker 2, Krogshede, Larsen, Burgaard 5, L. Jorgensen 3, Kristiansen 3(1), Troelsen 6(2), Norgaard 1, Spellerberg, S. Jorgensen. IZBORNIK: Jan Pyllick.
HRVATSKA: Grubišić (7), Žderić (-), Jelčić (1+1); Tatari 1, Jovetić, Šerić, Petković, Gaće, Pušić-Koroljević, Horvat, Franić 1(1), Penezić 9, Lovrić, Zebić 3(1), Milanović Litre 1, Ježić 4. IZBORNIK: Vladimir Canjuga.
SEDMERCI: Danska 4(3), Hrvatska 2(2).

ISKLJUČENJA: Danska 14 minuta (Spellerberg i Kristiansen 2+2, Melgaard, Larsen, Troelsen po 2), Hrvatska 10 minuta (Tatari, Šerić, Franić, Lovrić, Penezić po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Trine Troelsen (Danska).