Vidak u akciji // Foto Ivo Čičin-MašanskerZavršna večer 3. turnira Regionalne lige u Koprivnici začinjena je lijepom utakmicom i pobjedom Podravke Vegete nad slovenskim Krim Mercatorom. Neočekivano visoko: 35:25 (17:12). S obzirom na igru Krima prije podne u susretui s Metalurgom teško da bi netko prognozirao takav krajnji rezultat večernje utakmice. No, više je faktora koji su odlučili.

Prije svega to je bio ulazak u utakmicu u kojoj je Podravka Vegeta bila bitno oslabljena. Tatari da i ne spominjemo, Trifunović nije mogla igrati ni danas, a općoj nesreći priključena je i Čović, koja je u subotu dobila loptom u glavu od suigračice i na bolovanju je. Ali u takvoj situaciji i Podravkine ”klinke” pretvorile su se u lavice, osobito u obrani.

Podravka Vegeta - Krim Mercator // Foto Ivo Čičin-MašanskerI tu je drugi faktor slaganja rezultata od početka. Obrana je bila sjajna, a iz toga su potekli kontranapadi (brza Nemaškalo) i lavovski udjeli Dragice Džono i prve igračice utakmice Marijete Vidak.

Trener Mrđen morao je i odmarati igračice, pa je na uštrb nekih izmjena i pao koji gol nakon izgubljenih lopti, ali ne može se naći zamjerka baš ni jednoj igračici.

Evo, recimo, Žiković smo s golovima dugo čekali, više se orijentirala na organizaciju, jer Elez ne može cijelu utakmicu, ali pred kraj utakmica bila je prava Živković, onakva kakvu publika voli. Džono je bila raznovrsna, u obrani sjajna, ali je znala sama samcata povući kontru i zabiti gol, a na kraju je dodala i iz skok šuta sa 9 metara i zaključila utakmicu na 10 razlike, 35:25. Zabile su i Dragišić (4) koja je kao i Vidak iznijela na vanjskom dobar dio utakmice, Oremović je pridodala dva gola, kao i Sara Šenvald. A nema primjedbi na Milenković i Kapitanović. Obranile su ono što je trebalo.

Podravka Vegeta - Krim Mercator // Foto Ivo Čičin-MašanskerKrim Mercator zatajio je u obrani i da Stefanišin nije pohvatala 9 lopti bilo bi još lošije za Ljubljančanke. Svoj udio po običaju dale su Mavsar (5) i Koren (8). Uz četiri gola Bajramoske i tri Ruskinje Artsiukhovich, sve ostalo je bilo pretanko, preslabo, u napadu bez rješenja, pa su krila zabila najviše golova.

U srijedu u 20,30 Podravka Vegeta igra prvenstvenu utakmicu 11. kola s Kokom u Varaždinu, a u subotu u 17 sati utakmicu 12. kola (17 sati) sa Splitom 2010 u Koprivnici.

UTAKMICA 3. KRUGA REGINALNE LIGE

PODRAVKA VEGETA – KRIM MERCATOR 35:25 (17:12)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 250. Suci: Dalibor Jurinović i Marko Mrvica (oba Hrvatska). Delegat WRHL-a: Vladimir Sokol (Hrvatska).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-). Kapitanović (4+0), Milenković (4+1); Nikšić, S. Šenvald 2(1), Živković 5, Džono 7, Nemaškalo 5, I. Mrđen, Dragišić 4, Vidak 7, Oremović 2, Maljak, Elez 3(1). TRENER: Goran Mrđen.

KRIM MERCATOR: Petrukhina (0+-), Stefanišin (9+0); Artsiukovich 3, Jurič 1, Čečkova, Pineau 1, Mavsar 5, Hrnčič 1, Bajramoska 4, Koren 8(1), Jankovič 1, Gregorc 1, Zrimšek. TRENERICA: Marta Bon.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 2(2), Krim Mercator 2(1).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (S. Šenvald, Dragišić), Krim Mercator 2 minute (Mavsar).

IGRAČICA UTAKMICE: Marijeta Vidak (Podravka Vegeta).

Suci svih utakmica Marko Mrvica i Dalibor Jurinović // Foto Ivo Čičin-Mašansker