Podravka u finalu // Foto RK PodravkaSjajna pobjeda Podravke Vegete nad norveškim Byasenom (31:23) već je u subotu navečer dala povod za slavlje u redovima Koprivničanki. Čekalo se samo tko će biti suparnik. Objektivno, svi su računali na Midtjylland, a kad tamo domaćin je pokazao da su Dankinje samo favoriti na papiru, a kad bi se rejting mjerio s pogledom s visoka kojim su autsajderi bili počašćeni (i) na presici, onda im ne bi bilo kraja.

Radnički se potrudio da se skupi danski klub bori za mjesto u Kupu kupova, pa mu može pripasti ili ruski Kuban, Bogu iza nogu, ili crnogorski Danilovgrad. Pobijedile su domaćinke u produžetku. Regularno, u izjednačenoj i uzbudljivoj utakmici pred 2500 gledatelja, bilo je neriješeno 24:24, a onda u produžetku 2×5 minuta slavio je Radnički s konačnih 24:29. Navodno Midtjyland se službeno žalio na suce, ali, jasno je da nisu suci krivi to se u 10 minuta produžetka ne zabije ni gol.

Domaćin se opravdano nadao punoj dvorani, a podrška navijača zbilja je bila fantastična.

Prije finalne utakmice u nedjelju u kojoj se vadi viza za grupu Lige prvakinja (Vardar, Budućnost, Thűringer i/ili PodravkaVegeta/Radnički), igrat će poraženi, bivši favoriti turnira Midtjylland i Byasen. Njihov susret počinje u 17 sati, a finale je u 19,30.

Nakon susreta Podravka će put Koprivnice i stići će doma tek ujutro. Ako se izgubi, neće biti plača, a ako se uđe u Ligu prvakinja, onda vjerojatno nitko neće spavati cijelu noć…