Obrana // Foto Ivo Čičin-MašanskerPIŠE // Ivo Čičin-Mašansker

Utakmica Podravka Vegeta – Lokomotiva i sjajna pobjeda nad izravnim suparnikom za naslov prvakinja Hrvatske nije kraj rukometnih zanimljivosti koje očekuju Koprivnicu. Već u subotu u 18 sati u Koprivnici će se igrati prva utakmica drugog dijela prvenstva (proljetnog) u kojoj se u 14. kolu sastaju Podravka Vegeta i varaždinska Koka. Koka je iz vrha tablice prvenstva i zaslužuje bogat posjet gledatelja kao što je bio i na utakmici s Lokomotivom.

GORAN MRĐEN // Igračica utakmice je – obrana

Utakmica s Lokomotivom otkrila je najvažniju kvalitetu ovog ”saziva” Podravke Vegete – nevjerojatnu obranu. Nju ističe i trener Goran Mrđen:

– Pobjeda je značajna. Jako! Puno! Istaknuo bih da svih šest igračica koje su igrale obranu, igrale su – strašno. Jedna bez druge ne može, pa se puno međusobno zatvaralo. Kad bi me se pitalo tko je najbolja igračica utakmice, rekao bih – obrana.

Uigravanje, stasanje, prilagođavanje, jačanje ekipe, kako god hoćete bilo je vidljivo. Ocjena trenera:

– Prvo poluvrijeme bilo je – briljantno. No, već u 2. minuti izgbili smo Doru Krsnik neophodnu za rotaciju igračica u obrani, ali i za napad, pogotovo kada su suparnice igrale obranu 5-1. Drugo poluvrijeme jako smo htjeli, ali smo se, očito, fizički ispucali i onda su došle greške kojih ne bi bilo da smo bili ”pri svijesti”. Cure su same zaustavljale utakmicu, ja nisam bio za to, ali ne mogu ih gurati u nešto ako one ne mogu. Trebalo nam je još nekoliko golova iz kontre, pa bi razika ostala na devet golova, kao što je bila tokom drugog dijela. Ovih sedam na kraju najbolje je za Lokomotivu kako je utakmica išla. Jer, bilo je i 11 razlike. Nisu nam šutevi ulazili u gol, stativa… Dobro, da je netko prije utakmice pitao, sigurno da bih volio takav rezultat, to je OK, pogotovo s obzirom na ozljede naših igračica.

Nema gola // Foto Ivo Čičin-Mašansker

PRVENSTVO IDE DALJE // Novi ispit osim Koke i Sesvete Agroproteinka

Slučaj je htio da se u 15. kolu 4/5. ožujka u Sesvetama sastaju Sesvete Agroproteinka i Podravka Vegeta. Kako su i Sesvete u vrhu tablice ta utakmica bi mogla u potpunosti riješiti prvenstvenme dileme. Svaka čast ostalim ekipama, ali ni Podravka Vegeta, ni Lokomotiva više ne mogu biti ugroženi i igrat će u zadnjem, 26. kolu, novi derbi koji nosi naslov prvakinja. Podravki Vegeti, ako sve utakmice do tada riješi u svoju korist, pobjeda i neriješeno donose sigurni naslov, a i poraz od šest golova ili, s istovjetnim rezultatom iz Koprivnice, sa sedam golova (25:18), jer Podravka Vegeta ima uvjerljivo bolju ukupnu gol-razliku.

I U KUPU ĆE BITI ZANIMLJVA UTAKMICA

Stvari u drugoj liniji natjecanja, u Kupu, još nisu razriješene. Čeka se izvlačenje parova četvrtzavršnice koja je na rasporedu u srijedu 22. ožujka. Osim Podravke Vegete plasirale su se najjače ekipe hrvatskoga prvenstva: Lokomotiva, Koka, Sesvete Agroproteinka, Zamet, Zrinski, Trešnjevka i Dugo Selo 55. Pobjednici iz četiri utakmice igrat će u svibnju u Umagu završnicu kup natjecanja.

U međuvremenu 11. ožujka u 16. kolu 1. HRL sastat će se Podravka Vegeta i Osijek, utakmica 17. kola Dalmatinka – Podravka Vegeta odigrana je, a onda slijedi poslastica.

VRH EUROPE U OŽUJKU U KOPRIVNICI…

Podravka Vegeta ne igra u Europi, ali igra – s Europom. Naime, u subotu i nedjelju 25. i 26. ožujka u Koprivnici će se igrati 2. krug Regionalne lige (WRHL), 3. i 4. kolo. Prvoga dana u 3. kolu igrat će Budućnost – Krim Mercator i Podravka Vegeta – Vardar, a drugoga dana u 4. kolu sastat će se Budućnost – Vardar i Podravka Vegeta – Krim Mercator. Sjajni suparnici iz vrha Lige prvakinja, sretna je okolnost što je Regionalna liga obnovljenom, u formatu je s ozbiljnim suparnicima, kojima ta liga koristi za pripreme u Ligi prvakinja, ili, kao Podravki Vegeti, za domaće završnice.

…POTOM U LJUBLJANI

Samo nekoliko dana kasnije u subotu i nedjelju 1. i 2. travnja treći krug Regionalne lige igrat će se u Ljubljani, gdje se u 5. kolu sastaju Budućnost – Podravka Vegeta i Krim Mercator – Vardar, a u 6. kolu Vardar – Podravka Vegeta i Krim Mercator – Budućnost. Final Four će se igrati u Makedoniji, u Skoplju 25. i 26. travnja.

Svibanj nam nuđa završnicu Kupa, a 3. lipnja Lokomotiva i Podravka Vegeta u Zagrebu će zaključiti ovosezonsko prvenstvo.

Foto Ivo Čičin Mašansker