Veselje Bietingheima nakon Metzingena // Foto http://www.sgbbm.de/Suparnik Podravke Vegete u odlučujućem pretkolu kvalifikacija za ligu EHF kupa SG BBM Bietigheim odigrao je u srijedu navečer derbi njemačkog prvenstva i pobjedom od 25:24 nad konkurentom TuS Metzingenom odvojio se na prvom mjestu za dva buda. Metzingen je također u 3. kolu kvalifikacija za Kup EHF i igrat će dvije utakmice s turskom ekipom Ankara Yenimahalle.

U utakmici s Metzingenom potvrdilo se da je glavna opasnost za gol Susan Müller, koja je sama zabila gotovo polovicu golova – 11!

SG BBM Bietigheim je igra u sastavu: Roch, Salamakha, Wester-Biltoft, Visser 3(1), Lauenroth 1, Mack, N. Müller 4, Smeets 1, Schulze, Baun, Naidzinavicius 3(1) Hundahl 2, S. Müller 11, Malenstein, Anastácio.

Trener SG BBM Bietigheima Martin Albertsen nakon utakmice osvrnuo se i na predstojeći susret s Podravkom Vegetom:

– U Europskom kupu vidim za nas 50-50 priliku – Podravka je ipak već osvojila Ligu prvakinja. To je velika ekipa i znamo da moramo učiniti sve tamo pobijedimo. No, i mi imamo veliku ekipu koja vjeruje u sebe – prenosi klupska web stranica http://www.sgbbm.de/.