S turnira u Székesefehérváru, Fehérvár - Podravka Vegeta // Foto ivo Čičin-MašanskerTek danas, četvrtak, utvrđeni su konačni broj sudionika i satnica turnira u Vácu u Mađarskoj. Broj sudionika od ranije predviđenih četiri spao je na tri, ali se u natjecatejskom smislu ništa ne gubi, jer u svim kombinacijama svaka ekipa igra dvije utakmice. Podravka Vegeta tako će igrati s domaćinom Ipress Center Vác i s bečkim Hypo Nö.

Veszprém je otkazao sudjelovanje na turnira zbog većeg broja ozlijeđenih igračica, pa je domaćin odredio da će tri ekipe igrati svaki sa svakim i u četvrtak objavio je novu satnicu.
U 11,30 Podravka Vegeta – Hypo Nö.
U 16,30 Ipress Center Vác – Podravka Vegeta.
U 18,30 Ipress Center Vác – Hypo Nö.
Trener Goran Mrđen na put vodi 15 igračica, s tim što su se priključile i juniroske reprezentativke Ivana Dragišić i Ivana Kapitanović, a Lana Dušak i Antonija Oremović nastavit će raditi s drugom ekipom.
Promjena rasporeda i suparnika ne smeta Gorana Mrđena:
– I ovako i onako igrali bismo dvije utakmice, a obje ekipe su rejtingom ispred Veszpréma. Što se tiče jačine suparnika, ako se igra sa slabijima i pobijedi se, bolje je za motivaciju. Onda ispada da si dobar. No, smatram da je teži put ispravniji. Kod boljih ekipa ne možeš sakriti svoje greške, one se kažnjavaju. Mi si ne možemo dozvoliti, kao Larvik na pripremama u Mađarskoj, eksperimentiranje i isprobavanje taktike, pa onda izgubiti 12 razlike. Mi moramo istodobno biti i fizički i taktički spremni. Ali ono najbitnije što želim je stvaranje pobjedničkog mentaliteta, a to je: u koprivničkoj dvorani nitko ne može dobiti utakmicu, pa da je ne znam tko. Ako usadimo takav mentalitet, onda će stići i rezultati.
Podravka Vegeta putuje u Mađarsku u petak poslije podne, a vraća se u subotu nakon zadnje utakmice.