Heidi Löke u Györu: ni na nebu, ni na zemlji // Foto Ivan BrkićPodravka Vegeta i Györ od 17,30 igraju utakmicu 5. kola B grupe Lige prvakinja. Svaki uspjeh Podravki donosi prolazak u drugi krug tog natjecanja, poraz ostavlja prostor za popravak u Ljubljani. Kup kupova je osiguran. U 15,30 sati u Cluj Napoci igraju U Jolidon Cluj i Krim Mercator. Bilo kakvo posrtanje Krima na toj utakmici Podravku automatski ”gura” u drugi krug. To će se znati prije nego što utakmica u Koprivnici danas počne.

Györ je doputovao sa 14 igračica. Nema tu nikakvih iznenađenja, u Mađarskoj je u zapisniku bilo 15 igračica. Za Koprivnicu, u odnosu na utakmicu u Györu, otpala je desna vanjska igračica Agnes Hornyák (30), a u sastavu je, da ne bude zabune u prezimenima, lijeva vanjska igračica Dora Hornyák (20).

Kod Podravke Vegete Mirande Tatari zbog ozljede eneć igrati, aku je na klupi, a novo ime u sastavu je lijeva vanjska igračica Larissa Kalaus, 16 godina i nepunih 5 mjeseci. Ona je najmlađa u današnjem sastavu, jer Sara Šenvald ima 16 godina i za tri dana 8 mjeseci.

Györ ocjenjuje da se u Koprivnici, gdje je domaćin Podravka Vegeta, može očekivati velika borba. Na utakmici tih ekipa u Györu, kažu, moglo se vidjeti da djevojke Nevena Hrupeca predstavljaju ozbiljnu igračku snagu. Nije Györu bilo lako postići 24:19 kod kuće, a upozoravaju da je od tada Podravka Vegeta pobijedila tri utakmice zaredom, a danas igra za ulazak u drugi krug, koji je Györ već osigurao.

Objavljujemo tzv. glavu utakmice, jer je zapisnik već utvrđen na obaveznom prijepodnevnom sastanku EHF-a (mitingu), odnosno službenih osoba i predstavnika klubova.

UTAKMICA 5. KOLA B GRUPE LIGE PRVAKINJA

PODRAVKA VEGETA – GYÖRI AUDI ETO KC

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 2500. Suci: Robert Schulze i Tobias Tönnies (Njemačka). EHF delegat: Marjan Načevski (Makedonija).

PODRAVKA VEGETA: Žderić, Jelčić, Kapitanović; A. Čović, Ž. Čović, Pongrac, S. Šenvald, L. Kalaus, Gaće, Damnjanović, Milanović Litre, Dragišić, Vidak, Tatari, Horvat, Pušić-Koroljević. TRENER: Neven Hrupec.

GYÖRI AUDI ETO KC: Lunde Haraldsen, Herr; Radičević, Löke, D. Hornyák, Korsos, Görbicz, Kovacsics, Amorim, Rédei-Soós, Tervel, Orbán, Szepesi, Lekić. TRENER: Ambros Martin.