Subota je bila rezervirana za odigravanje posljednjeg 6.kruga 1.HRL – U14 lige. Mlade podravkašice su na domaćem terenu dočekale ekipe Đurđevca i Radnika iz Križevaca i ostvarile polovičan uspjeh. Jedna pobjeda i jedan poraz.

Utakmica s odličnom ekipom iz Đurđevca izgubljena je prvenstveno u obrani. Primili smo 33 pogotka, a nedostajalo je čvrstoće u obrani da bi se zaustavilo vrlo motivirane igračice Đurđevca koje su išle hrabro na svaku loptu. Jedina koja se istaknula spremnošću u obrambenim zadacima bila je Jakupanec, ali nažalost bilo je to premalo. Promjenama obrane uspjeli smo se nakratko približiti i doći u egal, ali nanizali su se promašaji te smo previše gađali protivničku vratarku te je rezultat toga izgubljena utakmica. U napadu su vrlo dobre bile Zvonar i Gregurić no to nije bilo dovoljno za pobjedu. Proglašena najbolja pojedinka bila je Nika Galinec.

U drugoj utakmici s Radnikom iz Križevaca ponovno golijada u našoj mreži, ali i u protivničkoj. Ekipu su predvodile Miklić i Gregurić s po 7 pogodaka, a tu su bile i Hajdinjak, Stručić i odlična Napan s po 5 pogodaka. Opet je kvalitetu u obrambenim zadacima potvrdila Jakupanec. Proglašena pojedinka Gregurić Katja. U druge dvije utakmice najbolje pojedinke naših redova su bile Ema Šajković i Vanessa Lengelić.

Unatoč tome što je Podravka 2 izgubila obje utakmice veseli me kontinuitet odličnih igara  Lengelić koja je protiv Đurđevca postigla nevjerojatnih 18 pogodaka, kao i Banfić, Jelović, Šajković i Radiček. Na vratimasu Galić i Marijanović pokazale veliki potencijal za budućnost – zaključila je trenerica Snježana Petika. 

Izvještaj pripremila: Snježana Petika

 

Rezultati:

Podravka 2 35:44 Đurđevac

Podravka 37: 21 Radnik

Đurđevac 33:29 Podravka 1

Radnik 34:33 Podravka 2