S priprema u DaruvaruNakon osnovnih priprema, malo u Koprivnici više u Daruvaru, novi sastav Podravke u četvrtak 8. kolovoza s početkom u 19,30 sati igra prvu, rekli bismo upoznavajuću, utakmicu. Suparnik je mađarski prvoligaš Fehérvár, kojem je Podravka Vegeta gost na turniru u Székesfehérváru idućeg vikenda, 16. i 17. kolovoza.

Trener Goran Mrđen očekuje ovu utakmicu kao i svi drugi zainteresirani, jer se još uvijek ne može znati kakva je Podravka Vegeta, a niti će se znati nakon ove utakmice. Nakon otprilike dva tjedna priprema Goran Mrđen mogao je samo konstatirati:
– Sve su igračice zdrave, sve treniraju, sve su ”teške”, noge i ruke, i treba malo vremena da nakon svega organizam dođe u normalno stanje. Radili smo malo i s loptom, pa ćemo vidjeti kakvi smo.
Utakmica će služiti i psihološkoj stabilnosti.
– Utakmica će nam dobro doći da razbijemo monotoniju stalnog trčanja i skupljanja snage, a također i da vidimo na čemu smo i što još moramo raditi to jest nadograditi u pripremama i u igri – veli Mrđen.
Za Podravku Vegetu nastupit će 15 igračica, 13 tzv. starijih i dvije iz Podravke Lino, a nedostaju Kapitanović i Dragišić koje igraju na Europskom prvenstvu juniorki u Danskoj. Dakle: vratarke Mirjana Milenković i Antonia Jukić, lijeva krila Iva Pongrac i Ekatarina Nemaškalo, desno krilo Lea Vukojević, pivotkinje Vesna Milanović Litre i Andrea Čović, lijeve vanjske Jelena Trifunović i Dina Havić, srednje vanjske Tina Gavranić i Anita Poljak, desne vanjske Jelena Živković i Marijeta Vidak te Antonia Oremović i Lana Dušak koje će u pripremnom razdoblju popunjavati ekipu prema potrebi.
Idućeg vikenda u Székesfehérváru Mađarskoj na turniru sudjeluju domaćin Fehérvár, slovačka Iuventa Michalovce, zagrebačka Lokomotiva i Podravka Vegeta. Podravka Vegeta ponovno će igrati s u petak 16. kolovoza s Fehérvárom, a drugoga dana, u subotu, ako pobijedi s pobjednikom, a ako izgubi s poraženim iz susreta Iuventa – Lokomotiva.