Horvat, Franić, Šerić i Penezić, klupske konkurentice, prijateljice u reprezentacijiIzbornik ženske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga za svjetsku smotru rukometašica, SP u Brazilu na završne pripreme pozvao je 19 igračica. U Brazil će otputovati 17 igračica, pa će se na pripremama, čije je okupljanje 15. studenoga u Zagrebu, reprezentacija filtrirati, pa će dvije igračice otpasti.

Nema iznenađenja u izboru, Canjuga je već ranije isprobao dosta igračica i zadržao se na čvrstom kosturu iskusnih igračica, pridodajući i neke rukometne nade, koje tek trebaju osjetiti igranje u kvalitetnijem rukometnom svijetu.

Konkurencija na svjetskim prvenstvima uvijek je ”razvodnjena”, jer se kvalifikacije održavaju po regionalnom ključu zbog zastupljenosti svih dijelova svijeta, pa i onih slabije rukometne kvalitete, europska prvenstva u svakom su slučaju kvalitetnija, s jačim reprezentacijama.

Canjuga se odlučio za ovae igračice: Marta Žderić, Ivana Jelčić, Nikica Pušić-Koroljević, Anita Gaće, Vesna Milanović Litre, Miranda Tatari, Lidija Horvat, Ivana Petković (sve Podravka Vegeta), Jelena Grubišić, Andrea Šerić, Kristina Franić, Andrea Penezić (Krim Mercator), Maja Zebić (Itxako), Dijana Jovetić (Budućnost), Aneta Peraica (Zaječar), Dragica Džono (Zelina), Katarina Ježić (Lokomotiva), Ivana Lovrić (Samobor) i Tanja Kiridžić (Arena).

Rezervne igračice su Žana Čović (Dalmatinka), Marija Milić (Lokomotiva) i Lana Franković (Sesvete Agroproteinka).

Okupljanje reprezentacije je u Zagrebu 15. studenoga, putuje se u Poreč i trenira do 29. studenoga, a 21. i 22. studenoga u Baru u Crnoj Gori igrat će se pripremne utakmice s reprezentacijom Crne Gore, a 26. studenoga u Novigradu Istarskom i 27. studenoga u Kašteliru ugostit će reprezentaciju Srbije i s njom odigrati također dvije utakmice.

Reprezentacija putuje u Brazil 30. studenoga, a vraća se 20. prosinca. Svjetsko prvvenstvo održava se od 3. do 18. prosinca. Svjetsko prvenstvo održava se od 3. do 18. prosinca.

SUDIONICI PRVENSTVA I RASPORED

Svjetsko prvenstvo u prvoj fazi igra se u četiri grupe s po šest reprezentacija u četiri grada. A grupa (Santos): Norveška, Crna Gora, Angola, Njemačka, Kina, Island; B grupa (Barueri): Rusija, Kazahstan, Nizozemska, Koreja, Španjolska, Australija; C grupa (Sao Paulo): Rumunjska, Francuska, Brazil, Tunis, Kuba, Japan; D grupa (Sao Bernado): Švedska, Danska, Hrvatska, Argentina, Obala Bjelokosti, Urugvaj.

Prednatjecanje se igra od 2. do 9. prosinca. Četiri ekipe iz grupa (ukupno 16) idu u daljnje razigravanje, dvije zadnje (ukupno 8) igraju za plasman u donjem dijelu tablice prvenstva.

Raspored Hrvatske: 3. prosina u 17,30 Hrvatska – Obala Bjelokosti, 5. prosinca u 20 stai Urugvaj – Hrvatska, 6. prosinca u 17,45 Danska – Hrvatska, 8. prosinca u 15 sati Hrvatska – Švedska i 9. prosinca u 19,30 Hrvatska – Argentina. Prvenstvo se nastavlja 11. i 12. prosinca daljnjim razigravanjem.