Lana Dušak (17), jedna od pet Podravkinih mladih reprezentativki // Foto Mirko Lukavski, Glas Podravine, KoprivnicaRukometni savez Crne Gore pozvao je žensku mlađu kadetsku reprezentaciju Hrvatske (igračice rođene 1996/97. godine) na međunarodni turnir na kojemu će sudjelovati mlađe kadetske reprezentacije Rumunjske, Makedonije, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Ovo je prvi turnir na kojemu će sudjelovati mlade hrvatske rukometašice i dobra prigodaa da se dobije uvid u njihove mogućnosti i perspektivu.

Na pripreme ženske mlađe kadetske reprezentacije Hrvatske pozvane su Magdalena Ečimović (Trogir), Lucija Bešen i Lucija Peraica (Sesvete Agroproteinka), Tea Feketija i Iva Galetić (TVIN Trgocentar), Iva Mikolić (Arena), Miljenka Macan (Sinj), Marija Ljubičić (Vranjic), Lucija Tomić (Samobor), Dorotea Prevendatr (Lokomotiva), Eni Kurešić (Ivanić) i pet igračica Podravke Lino: Ena Zagorščak, Lana Dušak, Ana Marija Maljak, Dora Kalaus i Larissa Kalaus.
U slučaju otkaza neke od pozvanih, naknadno će biti pozvana zamjena, a to su tri iz Podravke Lino: Ana Krmpotić, Antonija Oremović i Sara Šenvald te iz drugih klubova Nikolina Zadravec (Zrinski), Anđela Lekić (Dalmatinka) i Matea Oroz (Darda).
Izbornica ženske kadetske reprezentacije Lidija Bojić-Čačić prigodom objave popisa rekla je:

– Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv na ovaj jaki turnir. Želja nam je u nekoliko ovakvih provjera do ljeta, i naravno na Kampu HRS-a, isprofilirati 25 igračica koje će činiti ovu reprezentaciju. Naš prvi međunarodni natjecateljski ispit bit će kvalifikacije za Europsko prvenstvo iduće godine. Imamo dovoljno vremena i vjerujem da ćemo stvoriti novu uspješnu generaciju ženskog rukometa.

Nije rečeno, ali dodajemo: za dobar uspjeh reprezentacije potreban je dobar rad u klubovima. RK Podravka daje reprezentaciji pet reprezentativki, plus tri u pričuvi, što je lijepa brojka, postotak i doprinos.