U nedjelju 21. veljače u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović Koprivnica, na rasporedu je derbi 15. kola 1.HRL između Podravka Vegete i Lokomotive.

Nema sumnje da je ovo derbi sezone koji će ujedno odrediti i koja će ekipa u ovoj sezoni uhvatiti mjesto na vrhu tablice i ponijeti prvenstveni trofej. Za klupske stranice, trener Zlatko Saračević.

Igramo najvažniji derbi hrvatskog prvenstva, ovo je utakmica koja vjerojatno odlučuje o prvaku i toga smo svi svjesni, a napravit ćemo sve da to i napravimo-rekao je trener Saračević.

Uoči derbija kola svoje je dojmove i atmosferu za klupske stranice prenijela i Dejana Milosavljević.

Atmosfera je dobra s obzirom da igramo jednu od važnijih utakmica sezone. Tempo i treninzi su dosta jaki s obzirom da nas je manje u odnosu na početak sezone. Dat ćemo sve od sebe da dođemo do pobjede i budemo bliže osvajanju prvenstva što nam je i jedan od ciljeva. Derbi će kao i uvijek biti težak, ali vjerujemo da ćemo svojom igrom opravdati očekivanja – zaključila je Dejana Milosavljević.

Podravka Vegeta i Lokomotiva Zagreb igrale su međusobno u listopadu, kada su Koprivničanke na gostovanju u Zagrebu, slavile 34:30. Podravka Vegeta u dosadašnjih 11 odigranih kola Prve hrvatske rukometne lige ima stopostotni učinak, s ukupno 11 pobjeda i maksimalna 22 boda.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju u 18 sati, a prijenos će biti na Planet Sportu. Utakmicu će suditi Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (oba iz Osijeka), a nadzornik HRS-a bit će Anto Josić.Vrijedi spomenuti kako su i dalje na snazi epidemiološke mjere zbog kojih će se i ova utakmica odigravati pred praznim tribinama.

Foto: Ivan Brkić