Sportska dvorana Gimnazije Fran Galović u nedjelju u 16 sati ugostit će novi susret DELO EHF Lige prvakinja. Rukometašice Podravka Vegete nakon prvenstvene pobjede ostvarene u tjednu dočekuju danski Odense Handbold. RK Podravka Vegeta u dosadašnje tri odigrane utakmice ima učinak od jedne pobjede i dva poraza, dok je danska ekipa upisala tri pobjede i jedan poraz u četiri odigrane utakmice.

Izuzev Lucije Jandrašić i Ivone Mrđen, sve igračice konkuriraju za nedjeljni sastav, otkrio je trener Saračević koji je dao i svoje viđenje nadolazećih protivnica.

Odense je puno kvalitetnija ekipa od Borussije s kojom smo posljednje igrali u Ligi prvakinja, tome svjedoči i što su ih pobijedili jedno desetak razlike. Odense je ekipa koja je u Ligi prvakinja u četiri utakmice glatko dobila Budućnost, Borussiju i Valceu, od sedam do deset razlike. Imaju fenomenalnu kvalitetu, skandinavska ekipa s nizozemskim štihom. Jedna vrhunska skandinavska ekipa s tri Nizozemske koje su megazvijede. Abbingh, Groot i vratarka Wester, to su tri možda najjače igračice u Nizozemskoj. Dankinje su najbrža ekipa u našoj skupini i tu će morati igrati one brze. Mi ćemo napraviti sve da im pariramo, da ovdje pokažemo našu kvalitetu i idemo ih pobijediti, ako možemo – rekao je trener Saračević.

S ekipom već nekoliko tjedana trenira i uigrava se novopridošla Moniky Bancilon kod koje se osjeti poduža pauza neigranja uzrokovana epidemijom koronavirusa. U jučer odigranom prvenstvenom susretu dobila je puno minuta. Pitanje je bilo koliko može pomoći u nedjelju protiv Odensea.

Možda u ovoj ne puno jer to je jako brzo, ona će za nekih mjesec dana doći u pravu formu. U prvenstvu protiv RK Sesvete Agroproteinke pokazala je da zna igrati, da ima kvalitetu i moramo biti strpljivi. Možda utakmica protiv Odensea nije ta utakmice, jer mora se trčati maksimalno, igrat će one najbrže – riječi su trenera. 

Trener Saračević dodao je kako ekipa radi na problemu koje imaju kod izmjena obrana-napad, nije jednostavno, ali rade. Najavio je i kako će s tim nešto morati promijeniti. I ova utakmica igrat će se bez gledatelja, pred praznim tribinama. Rukometni klub Podravka Vegeta zatražio je od županijskog Stožera civilne zaštite da dopusti određen broj gledatelja, no zbog trenutne epidemiološke situacije Stožer je odbio takav prijedlog.

Ne možemo se na to nikada priviknuti, to je za nas jedan veliki hendikep, pogotovo kad znamo da na ostalim utakmicama ima publike. Rukomet se igra za publiku, ona nama jako fali.

Utakmicu će suditi bosanskohercegovačke sutkinje Tatjana Praštalo i Vesna Balvan, dok će delegat biti Vladimir Sokol iz Hrvatske. Prijenos utakmice bit će na Arena Sport televiziji.