Plakat-FleuryU 4. kolu Lige prvakinja Podravka Vegeta gostuje u Francuskoj. Suparnik je domaći Fleury Loiret Handball, prvak Francuske, trenutno nakon 10 kola vodeći u francuskoj ligi s 28 bodova ispred Metza, koji ima 27 i Issy Paris Handa s 24 boda, kluba koji je jedini dosad pobijedio Fleury. Utkmica se igra u nedjelju 8. studenoga s početkom u 17,30 sati u Palači sportova (Palais des sport) u Orleansu. Sude danski suci Dennis Engkeboelle Stenrand i Anders Kaerlund Birch, a EHF delegat je Pablo Permuy iz Španjolske.

Flerury ima tri boda i zauzima 3. mjesto u B grupi Lige prvakinja i dosad je odigrao tri neriješena susreta, a Podravka Vegeta je četvrta s bodom: jednim neriješenim susretom i s dva poraza.

Prvi, drugi i treći u grupi nastavlja natjecanje u glavnoj rundi EHF Lige prvakinja, a četvrtoplasirana ekipa nastavlja natjecanja u EHF Kupu pobjednika kupova.

Nakon osv ojenog boda s istim suparnikom u Koprivnici i s malim brojem primljenih pogodaka – samo 20 od ”juričnog” Fleruyja – normalno je da se prije početka drugog kruga, odnosno još tri utakmice u grupi, postavlja pitanje: može li Podravka Vegeta još jedanput odigrati obranu koja će zakočiti brzu igru Francuskinja i može li na njihovu terenu (dvorana kapaciteta 2800 gledatelja) ponovniti koprivnički podvig?

– Tri neriješena rezultata u prve tri utakmice Lige prvakinja sigurno ne zadovoljavaju njihove ambicije i bit će još motiviranije – rekao je novinarima trener Podravke Vegete Goran Mrđen – Neće nam biti lako, ali očekujemo još jednu dobru utakmicu u kojoj ćemo pokušati zadržati razinu obrane koju smo imali u Koprivnici. No, i mi ćemo biti motivirani, jer bismo s pobjedom bili u igri za prolaz dalje. Vidjet ćemo koliko smo sada zreliji u odnosu na gostovanje kod FTC-a u prvom kolu.

Pa, ‘ajdmo onda!