Budućnostz - Podravka Vegeta u Baru: Medny u napadu // Foto Ivo Čičin-MašanskerLokomotiva šalje poruke o svojoj jačini. Podravka Vegeta pobijedila je europske prvakinje u njihovoj državi. Lokomotiva je svladala doma Metalurg, Podravka Vegeta vani Budućnost. Podravka Vegeta iz tri utakmice Regionalne lige ima 6 bodova. Je li to dovoljno za poziv gledateljima-navijačima da u petak, 21. rujna dođu na derbi Podravka Vegeta – Lokomotiva. Početak u 18 sati, ulaz besplatan.

Što da još ponudimo, a da gledatelji ”ugodno popune” dvoranu? Prije svega treba provjeriti može li Podravka Vegeta odigrati još jednu utakmicu kao što je bila u Baru, kada su kontre kontra Budućnosti sjevnule i prolazile poput ekspresnog vlaka. To je bio dojam na samoj utakmici. Poslije, u reprizi na TVCG2, to je izgledalo kao prolaz rakete.

Takav razvoj kontri (igra koja je krasila nekadašnju, davnu Podravku, još od njenih početaka) bio je ubitačan: Budućnost izgubi loptu u napadu, ne stigne se vratiti ni do centra, a lopta je u mreži i sve igračice Podravke Vegete već se vraćaju ”doma”, u obranu.

Biranim riječima igra Podravke Vegete hvaljena je i od trenera Budućnosti, jednog od nominiranih za europskog trenera godine, Dragana Adžića, ali i u tisku: dnevni prilog podgoričke Pobjede, sportski dodatak Arena obje je utakmice (i onu s Biserima) popratio s pregršt komplimenata (usput su objavljene fotografije s klupske internet stranice Podravke Vegete, ali bez naznake izvora; a nama bi bilo drago, kad nas vole, da nas i potpišu).

Trener Neven Hrupec ne želi isticati pojedinke, prst zasluga upire u kolektiv. Što je točno. U Baru su utakmicu, u kojoj je Budućnost u Regionalnoj ligi prvi put poražena nakon 17 mjeseci, iznijele uglavnom igračice prve sedmorke, uz ”miks” onih koje joj prirodno pripadaju ili će (sedmorki) pripadati. U Danilovgradu, s drugoplasiranom ekipom crnogorskog prvenstva i zapravo drugom ekipom Budućnosti, naigrale su se ostale. Zato je razlika od +10 samo ”pristojna”, realna je veća. Ali ne treba zaboraviti da i Crnogorke igraju dobro i strašno se trude. Do zadnje sekunde. Tek tada stanu i one i trenerica, koja ne prestaje s glasnim uputama za vrijeme cijele utakmice. Jer, svaka je utakmica škola u kojoj se nešto nauči. Pa se tako od Bisera Plevlja moglo naučiti o zalaganju.

Očekuje se da Podravka Vegeta u petak u utakmici s Lokomotivom, prikaže veći dio ”crnogorskog repretoara”.

NEVEN HRUPEC U RUMUNJSKOJ NA KVALIFIKACIJAMA ZA LP

Sutradan nakon utakmice, mala klupska ekipa, trener neven Hrupec i tehnički suradnik, snimatelj, Krunoslav Tkalec, putuju u Cluj u Rumunjsku, gdje se odigrava kvalifikacijski turnir za ulazak u Ligu prvakinja u B grupu, u kojoj su već Györ, Krim Mercator i Podravka Vegeta. U dva dana po Final Four sustavu igraju četiri ekipe. U subotu u 17,20 sati U Jolidon Cluj ne bi trebao imati prevelikog posla s kvalifikantom iz Turske Antalyje Muratpašom Velediyesi. Mnogo će biti zanimljivije kako će poslije, u 19,30 sati, odigrati Rostov iz Dona u susretu sa srpskim prvakinjama Zaječarom. Pobjednici iz tih susreta igrat će za ulazak u Ligu prvakinja. Prognoza je da će to sigurno biti Cluj, a suparnici mogu biti i Rostov i Zaječar. Rostov je jak u Rusiji, slabiji na strani. U njegove redove pristupila je golmanica Budućnosti Barjaktarević i igračica Đokić, nekadašnja Podravkina pivotkinja. Zaječar se ”napunio do vrha” poznatim igračicama, a kapetanica im je Španjolka Mangue.

Želja Podravke Vegete? Neka bude Zaječar, pa nek’ se igra ”tramvaj LP”, ili bolje reći autobusna LP. Bude li to Zaječar, onda će se grupa B LP u malom sastati već iduće subote na Memorijalnom turniru Vinka Kandije u Ljubljani, na kojem nastupaju domaćin Krim Mercator, Hypo Nö, Zaječar i Podravka Vegeta, osim Hypa, svi iz grupe B.

NEPRIRODAN PREKID PRIPREMA – EHF ODREDIO OD 1. DO 7. LISTOPADA REPREZENTATIVNE TERMINE

Nakon turnira u Ljubljani, dolazi nešto protiv čega su svi klubovi u Ligi prvakinja. Natjecateljski potpuno nashvatljivo, krovna organizacija prekida pripreme klubova: odredila je obavezni termin reprezentacija od 1. do 7. listopada, a 13. listopada počinje Liga prvakinja, a Podravka Vegeta već 12-og putuje u Mađarsku u Györ.

Rukometni savez Srbije pozvao je Sanju Damnjanović, a iz mađarskog saveza stigao je poziv za Antu Bulath. Kako će to biti okupljanje igračica s tzv. šireg spiska, na njemu će biti sedam igračica Podravke Vegete (Tatari, Pušić-Koroljević, Gaće, Milanović Litre, Jelčić, Žderić. Ž. Čović te kondicijski trener Bojan Golub). Dakle, ukupno devet igračica u rashodu. Klubovi se plaše da neće biti polomljenih, kao što je bilo ozlijeđenih nakon Olimpijskih igara. I jedna napomena: za četiri mjeseca godišnje, koliko će ove sezone igračice Podravke Vegete biti po okriljem reprezentacije, sav rizik pada na klub, nema posebnog osiguranja, što bi trebalo razmotriti, jer reprezentacija jest časna obaveza, to je točno, ali na klub se svaljuju svi troškovi.

No, to nam neće odvratiti pažnju od velikog hrvatskog derbija između Podravke Vegete i Lokomotive.