Liga prvakinja, zemlje i klubovi sudioniciU petak, 26. lipnja u 19,15 sati u Beču će biti izvučene četiri natjecateljske grupe Lige rukometnih prvakinja za sezonu 2015/16. Podravka Vegeta ušla je izravno u natjecanje i nalazi se u društvu europske elite. U ždrijebu će biti:

FTC Rail Cargo Hungaria (Mađarska)
Budućnost (Crna Gora)
Larvik (Norveška)
FC Midtjylland (Danska)
WHC Vardar SCBT (Makedonija)
RK Krim Mercator (Slovenija)
CSM Bukurešt (Rumunjska)
Thüringer HC (Njemačka)
Rostov-Don (Rusija)
IK Sävehof (Švedska)
Hypo Niederösterreich (Austrija)
Podravka Vegeta (Hrvatska)
Fleury Loiret Rukomet (Francuska)
MKS Selgros Lublin (Poljska)

Bit će, kao i obično, određene jakosne skupine i ako se može suditi po rejtingu, onda bi prve četiri ekipe bile nositeljice (FTC, Budućnost, Larvik, Midtjyland), slijedila bi druga skupina (Vardar, Krim, Bukurešt, Thüringer), a onda u trećoj Rostov-Don, Sävehof, Hypo i Podravka Vegeta, koji se ne bi mogli naći u istoj grupi, dok bi četvrtu jakosnu skupinu činili Fleury, Lublin te dva kvalifikanta.

To će biti pobjednici dvaju kvalifikacijskih skupina u kojima će ždrijebom u 18,30 biti razvrstano osam klubova i to su:

Györi Audi ETO KC (Mađarska)
Team Esbjerg (Danska)
BNTU Belaz Minsk (Bjelorusija)
Sercodak Dalfsen (Nizozemska)
ŽRK Radnički Kragujevac (Srbija)
Ankara Yenimahalle (Turska)
Glassverket (Dramen, Norveška)
HCM Baia Mare (Rumunjska)

U petak navečer znat će se u kojoj je grupi Podravka Vegeta. Recimo da bi najjača mogla biti Budućnost, Vardar, Györ i Podravka Vegeta, a čini se da najslabije – nema. Svih 14 koje su se izravno kvalifificirale vrh su Europe, a među kvalifikantima je i donedavni prvak Europe Györ, pa Dankinje, Rumunjke…