Nakon veselja u Novigradu - u reprezentacije // Foto ivo Čičin-MašanskerIako je klupska sezona (izuzevši Regionalnu ligu) završena, nije završena i sezona rukometa. Dapače, slijede važne pripreme i važna natjecanja. Za dolazak na Svjetsko prvenstvo, što se ove godine održava u Srbiji, hrvatska rukometna ženska reprezentacija mora odigrati dvije kvalifikacijske utakmice s Francuskom: 1. lipnja u Montebeliardu, a 9. lipnja u Umagu. Zbog toga su sazvane pripreme A reprezentacije u kojoj je i šest Podravkinih igračica. Završne pripreme bit će od 23. do 30. lipnja u Umagu.

To nije kraj, jer, osim priprema od 4. do 9. lipnja za drugu utakmicu s Francuskom u Umagu, od 15. do 19. lipnja slijede pripreme za Mediteranske igre, koje se od 20. do 30. lipnja igraju u Turskoj.

Izbornik Vladimir Canjuga na pripreme je pozvao 20 igračica. To su: Žderić, Gaće, V. Milanović Litre, A. Čović, Tatari, Ž. Čović (Podravka Vegeta), Grubišić, Penezić (Krim Mercator), Razum, Janković, Oštarijaš (Lokomotiva), Zebić (Zaječar), Golubić, Lovrić, I. Milanović Litre (Samobor), Ježić (Budućnost), Franković (Sesvete Agroproteinka), Elez (Érd), Bašić (Metalurg),  i Petković (Zelina).

Stručno vodstvo čine i trener Ivan Jerković, trener vratarki Goran Trajkovski, kondicijski trener Bojan Golub, fizioterapeuti Vesna Hodić i Aida Vicković te direktor Ratko Balenović.

DUGO SELO: JUNIORKE OD PETKA U KVALIFIKACIJAMA ZA EUROPSKO PRVENSTVO U DANSKOJ

Juniorke su na okupu već od nedjelje, gdje su ih sazvali izbornik Nenad Šoštarić i trener Goran Mrđen. Iz Podravke Vegete u Dugom Selu su Kapitanović i Dragišić, a tamo će se od 17. do 19. svibnja održati kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se od 1. do 11. kolovoza igrati u Danskoj. Juniroke u petak 17. svibnja igraju s Litvom, u subotu 18. svibnja sa Švicarkom i u nedjelju 19. lipnja sa Španjolskom. Prve dvije reprezentacije odlaze na završnicu.

KADETKINJE SE PRIPEMAJU ZA EP U POLJSKOJ

Izbornica Lidija Bojić-Ćaćić od 16. do 18. svibnja sazvala u Ivanić Gradu je pripreme kadetske reprezentacije za završnicu Europskog prvenstva, što se od 15. do 25. kolovoza igra u Poljskoj. Iz Podravke su pozvane četiri igračice, a dvije su u pričuvi.

Pozvane su: Zagorščak, S. Šenvald, D. Kalaus, L. Kalaus (Podravka), Bešen, Galetić (Sesvete Agroproteinka), Mikolić (Arena), Pa. Posavec, St. Posavec, Laptoš (Zrinski), Boras, Klarić (Dalmatinka), Prevendar, Sertić (Lokomotiva), Jeleković (Zamet) Mamić (Dugo Selo 55) i Ćosić (Zelina). U pričuvi su Krmpotić, Resman (Podravka), Vlajsović (Sesvete Agroproteinka), Zdravec (Zrinski) i Žerjavić (Dugo Selo 55).