Nikica Pušić-Koroljević, lijevo krilo Podravke VegeteU srijedu, 27. veljače igraju se utakmice četvrtfinala Kupa Hrvatske za rukometašice u kojem će nastupiti čak dvije ekipe Rukometnog kluba Podravka.

Podravka Lino je odličnom igrom protiv prvoligaša Koke u osmini finala izborila nastup među osam najuspješnijih ekipa u Kupu, a za ulazak na završni turnir borit će se s još jednim prvoligašem, riječkim Zametom.

Utakmica će se odigrati u Sportskoj dvorani Gimnazije Frana Galovića u Koprivnici, s početkom u 19 sati. Sutkinje su Katja Pleše iz Osijeka i Melita Posavec iz Virovitice, a nadzornik je Predrag Krstanović iz Kutine.

– Objektivno gledajući, Zamet je puno jača i bolja ekipa od nas i apsurd je očekivati nešto posebno. No, sigurno možemo puno s obzirom da su motiv i želja na našoj strani daleko veći nego kod njih. Odigrat ćemo jednu kvalitetnu i angažiranu utakmicu, a vidjet ćemo kakav će u konačnici biti rezultat. Ne mogu ništa posebno reći, osim da ćemo se truditi da pružimo što jači i bolji otpor. Nemamo što izgubiti, s obzirom da se pred nas ni ne postavlja nikakav teret rezultata, dok Zamet mora u određenoj mjeri respektirati naše dosadašnje rezultate. Sigurno da će Zamet igrati jednu kvalitetnu utakmicu, ali opuštenije jer smo mi drugoligaši, a to je naša šansa u cijeloj priči. Želimo ispitati tu našu pravu vrijednost, da vidimo koliko stvarno vrijedimo u jednoj takvoj utakmici, a nedostajat će nam Ana Marija Maljak koja ima gripu – rekao je trener Podravke Lino Branko Krajačić.

Podravka Lino igra s riječkim ZametomPodravka Vegeta u Kupu Hrvatske brani naslov pobjednika, a za ulazak na završni turnir mora pobijediti na gostovanju u Zelini, kod trenutno vodeće ekipe prvog dijela Prve hrvatske lige za žene. Utakmica se igra u Gradskoj sportskoj dvorani u Zelini s početkom u 20 sati. Sutkinje su Helena Crnojević i Emina Kostecki Radić iz Kutine, a nadzornik je Vladimir Peković iz Varaždina.

– Proučili smo igru suparnika na snimkama njihovih utakmica, riječ je o kvalitetnoj ekipi koja svakome može stvoriti probleme, a u svojim redovima ima dosta kvalitetnih rukometašica, među kojima je i nekoliko naših bivših igračica. Bez obzira na to što su vodeće u prvom dijelu hrvatskog prvenstva, mi razmišljamo samo o prolazu u završnicu i tako ćemo se i postaviti. Oporavila se i Sanja Damnjanović te će putovati s nama na utakmicu u Zelinu. U ponedjeljak i utorak obavili smo po dva treninga i utakmicu ćemo dočekati potpuno spremni. Nakon Zeline u subotu nas čeka utakmica Regionalne lige, želimo se plasirati u polufinale Kupa i na domaćem terenu pobijediti Vardar i zadržati prvo mjesto na tablici Regionalne lige – najavio je Neven Hrupec, trener Podravke Vegete.