Tina Gavranić sve je bolja na mjestu srednje vanjske // Foto Robert ŠoštarićU subotu i nedjelju igra se 3. kolo Lige prvakinja. Polako se naziru favoriti za drugi krug, u koji odlaze po dvije prvoplasirane ekipe iz četiri grupe. Trećeplasirane ekipe nastavljaju natjecanje u Kupu kupova, a četvrtoplasirane će krajem studenoga, nakon 6. kola, završiti ovosezonski nastup u najjačem europskom natjecanju.

U Podravkinoj D grupi, već je znano, Vardar i Larvik odigrali su u 2. kolu neriješeno 27:27, a Podravka Vegeta pobijedila je Bera Beru 29:18. Rezultati, parovi i poredak su u tablicama na 1. stranici našeg weba.
Larvik u nedjelju gostuje kod Bera Bere, a Podravka Vegeta u subotu kod Vardara. Susret je u 20 sati, opet nema izravnog prijenosa, (H)TV snimka idućeg je dana u 0,08, osam minuta iza ponoći, u nedjelju, dakle: nema baš ravnopravnosti između ženskog i muškog rukometa, Liga prvakinja za vodstvo HRT-a nema istu težinu kao i muška Liga prvaka, a ne usudimo se reći da je to i moguća spolna diskriminacija. Ponavlja se drugi puta. Hrvatska je zbog toga, naime, bila zakinuta za izravni prijenos iz Norveške i na http://www.laola1.tv/en-int/ehftv/266.html, jer je najavljen na državnoj televizji, a nije ga bilo. Naime, Laola isključuje live streamu za regiju.

Podravka Vegeta putuje u Makedoniju u petak oko 11 sati iz Koprivnice, a za Skopje leti iz Zagreba u 14,05, stiže u 15,20 sati, tako da će biti vremena za trening.

Na EHF-ovoj internetskoj stranici objavljen je razgovor s Vardarovom iskusnom golmanicom Innom Suslinom. Prenosimo dio.
ehfCL.com: Vaš sljedeći susret je ove subote protiv Podravke. Neke od njihovih ključnih igračica napustile su ekipu tijekom ljeta. Podravka je imala jednu slabu izvedbu protiv Larvika i jednu dobru utakmicu s Bera Berom. Što očekujete u ovoj utakmici?
Inna Suslina: Za nas je susret s Podravkom najvažniji u skupini i imali smo malo više vremena za pripremu. Imaju mladu, dobru i zanimljivu ekipu, ali ja razmišljam više o našoj ekipi. Nova smo ekipa i pokušavamo se što prije uigrati. Jednostavno ne možemo igrati bez pogreške, ali se nadam da će ih u predstojećim utakmicama s Podravkom biti manje. Trebamo pobjedu i ja to očekujem.

Rezultati 2. kola A grupe: Baîa Mare – Györ 21:33, Hypo Nö – Thüringer 29:23.
Poredak: 1. Györ 4, 2. Thüringer 2, 3. Hypo Nö 2, 4. Baîa Mare 0.
U 3. kolu igraju Baîa Mare – Hypo Nö i Trhüringer – Györ.

Rezultati 2. kola B grupe: Lublin – Midtjylland 24:25, FTC – Budućnost 27:25.
Poredak: 1. Midtjylland 4, 2. Budućnost 2, 3. FTC 2, 4. Lublin 0.
U 3. kolu igraju FTC – Lublin i Midtjylland – Budućnost.

Rezultati 2. kola C grupe: Sävehof – Metz 32:30, Leipzig – Krim Mercator 23:27.
Poredak: 1. Krim Mercator 4, 2. Leipzig 2, 3. Sävehof 2, 4. Metz 0.
U 3. kolu igraju Leipzig – Sävehof i Metz – Krim Mercator.

O izgledima i namjerama Podravke Vegete čitajte na našim stranicama nakon večernjeg treninga u petak.