Bit će još takvih okršaja: s utakmice Krim - Podravka // Foto Ivan BrkićRukometni život ide dalje. Sutra, u utorak, u 11 sati u Beču izvlačenje je daljnjih natjecanja pod EHF-ovom ingerencijom, pa tako će biti izvučeni i parovi Kupa pobjednika kupova kada će Podravka Vegeta saznati svog idućeg suparnika u osmini finala tog natjecanja, koje se igra 2/3. veljače iduće godine. EHF će uskoro objaviti nositelje na izvlačenju. Sigurno je da Podravka Vegeta, kao sudionik Lige prvakinja, neće u osmini finala dobiti težeg suparnika, već će to biti neki klub iz lakše skupine, ako uopće postoje teži i lakši suparnici. Iznenađenja uvijek ima.

Na izvlačenju u Beču bit će tročlana ekipa RK Podravke: trener Neven Hrupec, tajnica i buduća zamjenica direktorice Ljerka Vresk i član Uprave, vaš novinar, pa ćemo nakon izvlačenje odmah imati i meritorne reakcije na ždrijeb.

Radi lakšeg razumijevanja sustava natjecanja naglašavamo da se igra na ispadanje, u osmini finala igraju se dvije utakmice u veljači. Četvrtfinalisti će igrati dvije utakmice u ožujku, polufinalisti dvije utakmice u travnju, a finalisti u svibnju. Dođe li, recimo, Podravka Vegeta do finala, imat će u svibnju i dva play offa (1. HRL i Regionalna liga), tj. praktički tri finala. Prva dva su sigurna, za treće tek slijede utakmice. A svaka će biti odlučujuća.

KOMPLETNI SPISAK SUDIONIKA 1/8 FINALA KUPA KUPOVA

Detalj s utakmice Krim - Podravka // Foto Ivan BrkićU Kupu kupova u osmini finala su iz Lige prvakinja Hypo Nö (Maria Enzerdorf, Austrija), Dinamo Volgograd (Rusija, Volgograd), Thüringer HC (Erfurt, Njemačka), Podravka (Koprivnica, Hrvatska), a iz 3. runde plasirali su se Team Esbjerg (Esbjerg, Danska). Vaci NKSE (Vác, Mađarska), Metalurg (Skoplje, Makedonija), Rostov Don (Rostov na Donu, Rusija) Zaječar (Zaječar, Srbija), TSV Bayer 04 Leverkusen (Leverkusen, Njemačka), Balonmano Bera Bera (San Sebastian, Španjolska), Stabaek (Bekkestua, Norveška), Vistal Laczpol Gdynia (Gdynia, Poljaska), Byasen Trondheim (Trondheim, Norveška), Issy Paris Hand (Issy les Moulineaux, Francuska), HC Leipzig (Leipzig, Njemačka).

Informirajte se više na:

http://europeancup.eurohandball.com/cwc/women/2012-13/rounds

PET U REPREZENTACIJI, TATARI OPORAVLJNICA

Ekipa Podravke Vegete se u utorak rasipa do kraja. Nakon utakmice Sanja Damnjanović odvezla se u Beograd, na okupljanje srpske reprezentacije z Europsko prvenstvo (Srbija, 4. do 16. prosinca), a u utorak na okupljanje hrvatske reprezentacije odlaze Ivana Jelčić, Marta Žderić, Anita Gaće, Vesna Milanović Litre i Žana Čović. Treneru Hrupecu za nastavak sezone (krajem prosinca igra se više utakmica Regionalne lige) nedostajat će i Miranda Tatari, a i Nikica Pušić-Koroljević otkazala je reprezentaciju zbog zdravlja. Ekipa se ponovno okuplja u srijedu 21. studenoga. U reprezentaciji je kao kondicijski trener i Podravkin Bojan Golub.

LIDIJA HORVAT DANAS DOBILA POZIV I ODUSTALA OD REPREZENTACIJE

Lidija BHorvat na utakmici s Krimom // Foto Ivan BrkićZa Lidiju Horvat naknadni poziv stigao je od HRS-a u ponedjeljak prije podne, danas, ali je Horvat obavijestila Savez da odustaje od reprezentacije. Dobili smo od Lidije njeno pismo HRS-u.

”Ja, Lidija Horvat, otkazujem pripreme (Poreč, 20-30. 11. 2012. godine) i nastup na Europskom prvenstvu u Srbiji (4. do 16. 12. 2012. godine) iz razloga što nisam bila u prvotnom planu izbornika na turniru u Srbiji krajem rujna te na užem spisku reprezentacije za pripreme na predstojećem Europskom prvenstvu u Srbiji, te ste nagovijestili da je pravi trenutak za pomlađivanje reprezentacije. Stoga sam odlučila sanirati ozljede i posvetiti se obavezama prema klubu. Curama želim sve najbolje na EP!”