Podravka Lino na OvčariI gostovanje u gradu heroju Vukovaru, u 10. kolu 2. HRL sjever, Linice su riješile u svoju korist. Istina, nešto teže od očekivanog ali na kraju bodovi ipak zasluženo odlaze u Koprivnicu: Vukovar – Podravka Lino 24:28 (10:15).

U početku utakmice domaće igračice uspiju parirati i održavati rezultatski priključak, sve do 16. minute i rezultata 6:6. Tada Linice dižu ritam i rade seriju od 4-0, a poluvrijeme rješavaju 15:10 u svoju korist.

Održavajući ovu prednost bez većih problema uz dosta izmjena, opušteno su ušle u zadnju četvrtinu utakmice, što im se umalo osvetilo. S nekoliko promašaja ‘zicera’ u nizu, dozvoljavaju domaćim igračicama da uhvate priključak i u 55. minuti, pogotkom Slijepčević, izjednačuju rezultat na 24:24. No, to je i bio zadnji pogodak Vukovara u ovoj utakmici, dok su Linice do kraja zabile četiri i upisale novu pobjedu za konačnih 28:24.

– Gostovanje u Vukovaru, iskoristili smo da, osim odigravanja utakmice, pogledamo i znamenitosti grada, kao i da se poklonimo žrtvama stradalima u Domovinskom ratu. Očito umorni od puta i pod utjecajem viđenog, odigrali smo jednu osrednju utakmicu, ali i to je bilo dovoljno da se pobjedi ekipa Vukovara, koja se trenutno nalazi na posljednjem mjestu. Istina, pred kraj utakmice imali smo crnu rupu od desetak minuta u kojoj smo promašili 7 čistih prigoda i Vukovar je izjednačio rezultat. To je bio i posljednji gol domaćih igračica na utakmici, dok smo mi serijom od 4-0, riješili sve dileme oko pobjednika. Teže od očekivanog, ali svakako zasluženo upisali smo nove bodove – rekao je trener Branko Krajačić.

Slijedeće, posljednje 11.kolo ovog dijela prvenstva, igramo u Koprivnici protiv ekipe Bjelovara, koja se nalazi na 2.mjestu a utakmica će se odigrati 01.12. (četvrtak 20:00 sati).

UTAKMICA 10. KOLA 2. HRL SJEVER

VUKOVAR – PODRAVKA LINO 24:28 (10:15)

VUKOVAR – Športska dvorana Borovo naselje. Gledatelja 100. Suci: Nikola Knežević i Dalibor Tunuković (oba Vrpolje). Nadzornik: Zoran Sever (Osijek).

VUKOVAR: Tomljenović, Imamović 7(1), Offenbeher, Dorić 2, Kalaica, Žužić 2, Šterc 4, I. Hrgović, Maksimović, Slijepčević 7, Gajdašević 2, Šijaković, Čaleta, S. Hrgović, Nadovski, Ćosić. TRENER: Zdravko Marčetić.

PODRAVKA LINO: Horvat (1), Krmpotić (10+0); Tvorić 5 (1), Slivar 4, Pejak, S. Šenvald 5(1), Bogdanović 2(1), Gvoić 4, Zagorščak 2, L. Kalaus 2, D. Kalaus 1, Dušak 2, Maljak, Oremović, Široki 1. TRENER: Branko Krajačić.

SEDMERCI: Vukovar 1(1), Podravka Lino 4(3).

ISKLJUČENJA: Vukovar 8 minuta (Žužić 2+2, Gajdašević, Šijaković po 2), Podravka Lino 6 minuta (L. Kalaus, Dušak, Oremović po 2).