S utakmice Podravka Vegeta - Sesvete AgroproteinkaPodravka Vegeta – Sesvete Agroproteinka, 1. kolo 1. HRL, pobjeda domaćih 43:25 (22:12). Iz rezultata ne treba izvlačiti nikakve zaključke, osim da je Podravka Vegeta bila premoćna. Ravnopravnu minutažu imale su i rukometašice prve sedmorke, kao i one s klupe. Dapače, nekima iz drugog plana vrijeme za nastup bilo je dodano i u 1. poluvremenu.

Sjajno igra Sanja Damnjanović, sigurna je Nikica Pušić-Koroljević na krilu, Anita Gaće u odličnoj je formi. Da su golmanice bile malo koncentriranije (jedna igračica dala je 9 golova, Franković) i da se u napadu dobroj golmanici Bešen više pucalo visoko, a ne sve nisko, gdje je, relativno niska, gotovo sve obranila, semafor bi pokazivao drugačiju sliku.

Minutažu koju su dobile kod Podravke Vegete već u prvom poluvremenu i cijelo drugo Čović, Pongrac, pa i Havić, a kasnije i rutinerke Kožnjak i Petković, pa mlada Dragišić i druge, dobro je iskorištena kao ”pokazna vježba” za trenera Nevena Hrupeca. Zgusnuta je sezona, puno će se igrati i snage treba rasporediti. Ovako je bilo dobro, a pruža i suparniku prostor za igru i utakmica je ujednačenija, svatko može dati gol, svatko može igrati.

Podravka - Sesvete, skok Sanje DamnjanovićZato utakmicu ocjenjujemo dobrom i za ekipe i za gledatelje (”prijatelji stari gdje ste…”), jer uz Franković i Bešen, Sesvete imaju i Gordanu Pavlek na krilu, Petru Stopić i druge djevojke. Igralo se dva dana ranije, jer će u subotu sve Sesvećanke na svatove svojoj dosadašnjoj suigračici Janković.

UTAKMICA 1. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – SESVETE AGROPROTEINKA 43:25 (22:12)

KOPRIVNICA – Gimnazijska sportska dvorana. Gledatelja: 150. Suci Damir Barić (Čakovec) i Igor Rendulić (Kutina). Nadzornik HRS-a: Vladimir Sokol.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (10+-), Jelčić (4+1), Kapitanović (0+-); Čović 4, Kožnjak 3, Pongrac 3, Petković 3, Gaće 6, Damnjanović 7(2), Milanović Litre 1, Dragišić 2, Vidak 1, Havić 1, Tatari 4, Horvat 2, Pušić-Koroljević 6. TRENER: Neven Hrupec.

SESVETE AGROPROTEINKA: Tomić (-), Karaula (2+0), Bešen (9+1); Jakara, Pa. Stopić, Pavlek 5, Pe. Stopić 3, Pejčić 2, Kranjec 1, Franković 9(1), Bezjak 2, Benić 1(1), Vuković 2(1). TRENERICA: Elena Nemaškalo.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(2), Sesvete Agroproteinka 4(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 2 minute (Tatari), Sesvete Agroproteinka 4 minute (Kranjec, Franković po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Sanja Damnjanović (Podravka Vegeta).