Sjednica Uprave Rukometnog kluba PodravkaUprava RK Podravke na sjednici u četvrtak raspravljala je o tekućim poslovima: financiranju, igračkom kadru, Regionalnoj ligi. Proračun se troši racionalno, u svibnju dolaze na red otplate kredita kojima je vraćen porezni dug.

Kod komponiranja ekipe i stvaranja igračkog kadra za iduću sezonu u prvom su planu razgovori s igračicama, kako s onima kojima ističe ugovor, tako i s ostalima. Postoji namjera angažmana i novih igračica, ali dosad je sve u fazi razmišljanja, prijedloga, slijede razgovori, pa tek onda odluke. Daleko je druga sezona, pa nema konkretnih informacija, bez obzira što se u javnosti kalkulira s nekim imenima. Na tom dijelu sjednice bio je i trener Neven Hrupec.

Umjesto Regionalne lige turniri s Hypom, Györom i Krimom

Regionalna liga u tri godine postojanja poslužila je svojoj svrsi, jer su utakmice popunjavale potrebnu tenziju za druga natjecanja, ali iz godine u godinu otpadaju klubovi, pa je nakon Krima pred izlaskom i bečki Hypo. Ovosezonska Regionalna liga završit će Final Fourom u kojem će biti Budućnost, Hypo, Podravka Vegeta i Zaječar.

Ode li Hypo, neće biti razloga za sudjelovanje Podravke Vegete, jer se pripremni susreti s, recimo, Budućnosti i Zaječarom, Krimom i Hypom, mogu uvijek dogovoriti tokom sezone. Istodobno iz Hypa je krenula ideja, pa inicijativa za sponzorirani kup četriri ekipe iz četiri države: iz Austrije Hypo Nö, iz Mađarske Győr, iz Slovenije Krim Mercator i iz Hrvatske Podravka Vegeta. U četiri grada igrala bi se četiri turnira, iako još nije u potpunosti razrađen prijedlog natjecanja. U svakom slučaju svaka ekipa imala bi jake europske utakmice, uz one domaćeg prvenstva i one u europskim natjecanjima.

Sadašnja Regionalna liga najveći manjak ima u slaboj medijskoj praćenosti. Muškim se momčadima daje puno prostora, ženski rukomet je na margini, tek tu i tamo dobije poneki redak. Najveću popularnost liga je imala u Crnoj Gori i Srbiji. Kao ni prošlih godina, ni ove godine neki klubovi ne mogu izdržati do kraja, pa Podravka Vegeta vjerojatno neće igrati utakmicu s Borcem iz Banja Luke.

Humanitarna utakmica u Novigradu Podravskom

Upravni odbor prihvatio je s velikim razumijevanjem ponudu za odigravanje humanitarne utakmice (pomoć oboljeloj djeci) u novoj dvorani u Novigradu Podravskom. Vjerojatno za svibanj pronaći će se atraktivni suparnik.

I za kraj: članovi Upravnog odbora obaviješteni su da će vjerojatno od kraja idućeg tjedna proraditi nova klupska internet stranica, bitno drugačija od dosadašnje. Posao izrade ugovoren je s tvrtkom Kosinus, a popunu radi klub.