Idemo dalje, ilustracijaTrenutna situacija u Rukometnog klubu Podravka je ovakva: svi su ujedinjeni u jednom zadatku, ne samo ovogodišnjem, već višegodišnjem – osvajanje prvenstva i kupa. Kad kažemo svi, onda mislimo prije svega na večeras održanu sjednicu Upravnog odbora kluba pod predsjedanjem Jorn Pedersena, a kojoj je u dijelovima sudjelovao i trener Podravke Vegete Goran Mrđen. Mislimo i na igračice, koje su i same nakon poraza od Trešnjevke sjele za stol i otvoreno porazgovarale o vlastitim zaslugama, odnosno krivici.

Nakon treninga prve ekipe i sjednice Uprave, u klupskoj svlačionici održan je sastanak Upravnog odboda s trenerima i igračicama i prenesene su im dobre vijesti sa sjednice i u kratkim crtama ponovljeno stajalište da je izgubljena utakmica s Trešnjevkom zasjenila hod prema naslovu prvakinja, ali je to popravljeno u subotu sa Zametom, jasno, zahvaljujući i nepredvidivim rezultatima drugih klubova.

EKIPA UGLAVNOM OSTAJE NA OKUPU I POPUNJAVA SE

Ono dobro sa sjednice Upravnog odbora je i poruka javnosti da ne treba biti zabrinuta za Podravku Vegetu u idućoj sezoni. Gro ekipe ostaje i dalje, a ekipa se slaže, pa će, naravno, biti i popunjavanja. Dogovara se s igračicama, neka su rješenja blizu, ali iz razumljivih razloga ne može se reći ”hop” prije skoka. Kad dogovori budu postignuti, izaći će se s imenima u javnost.

SPONZORSTVO PODRAVKE ZA IDUĆE TRI GODINE SIGURNO BEZ OBZIRA NA REZULTATE

I ono što je najvažnije, a predmet je rasprava u gradu: nema bojazni od odustajanja sponzora od ženskog rukometa. Potvrđeno je da sponzorstvo Podravke ostaje i u iduće tri godine, odnosno potpisat će se ugovor za to razdoblje. Ugovorom će se utvrditi i klupske ambicije, koje će ostati osvajanje domaćeg prvenstva i kupa te sudjelovanje u europskim rukometnim natjecanjima, a neće se od hoc reagirati na moguće negativne rezultate.

Na takve ambicije nadovezat će se i napor za uključenje dodatnih sponzora, kako bi se klupski rad nesmetano nastavio i u novim uvjetima nakon preoblikovanja.