TRENERI SURADNICI // Đurđica Zečević, trenerica Podravke 3

Djevojčice rastu i napreduju: Zečević s jednim od naraštaja mladih rukometašicaPozdrav svim posjetiteljima naše stranice. Evo prigode da se čuje glas i od ”novopečenih” mlađih kadetkinja, kako se, prema nomenklaturi HRS-a, nazivaju igračice rođene 2000. godine i mlađe. I nama su dani plandovanja prošli, pa smo u ponedjeljak, 19. kolovoza okupljanjem na koprivničkom Sajmištu započeli ciklus priprema za novu sezonu. Od ove sezone nastupat ćemo kao ekipa Podravka 3 i natjecati se u nacionalnoj rukometnoj ligi za taj uzrast.

Igrački kadar u odnosu na prošlu sezonu ostao je isti (uz samo jedno odustajanje), tako da su na prvom okupljanju bile igračice: Ana Sikavica, Lucija Jandrašić, Elena Popović, Klara Petričević, Ivana Dombaj, Valentina Benić, Gabriela Vrabec, Lana Galinec, Viktorija Šestak, Tajana Bačić, Ines Kolar, Tamara Bogdan, Nika Presek, Leticija Krstanović, Klara Kokša, Patricia Firšt, Lucija Hudoletnjak, Sara Križaj i Lara Geci.
Iz opravdanih razloga nedostajale su: Josipa Kodrić, Lana Brkić, Paulina Jurić, Marta Pobi i Leonarda Tomiek, koje će se priključiti ovaj tjedan.
Plan treninga napravljen je i u osnovnim crtama izgleda ovako: pet treninga tjedno u trajanju od 90 minuta, a to je obavljeno na Sajmištu. Od ponedjeljka 26. kolovoza trenirat će se u sportskoj dvorani gimnazije Frana Galovića, a u ovoj polusezoni planirano je 90 treninga.
U prva dva tjedna rad je usmjeren na poboljšanje opće i specifične fizičke pripremljenosti, a nakon toga nastavljamo rad na snazi, eksplozivnosti i brzinskoj izdržljivosti (uz maksimalano korištenje lopte), te ponavljanju starih i učenju novih tehničko-taktičkih elemenata rukometne igre.
Broj natjecateljskih dana nije u potpunosti određen obzirom na to da je još nepoznat broj sudionika lige kao i broj mogućih prijateljskih i trening utakmica. U svakom slučaju, težit ćemo odigrati što veći broj takvih utakmica, jer liga u kojoj ćemo igrati daje premali broj natjecateljskih dana u odnosu na broj treninga. Tu pomoć očekujem i od kolegice Snježane Petike s kojom sam dogovorila povremeni nastup nekih mojih igračica (koje to radom i igrom izbore) u kadetskoj ligi starijeg godišta.
Za sada već imamo poziv iz Kozaračke Dubice (BiH) od domaćina RK Partizan-Knežopoljka za sudjelovanjem na njihovom vrlo jakom međunarodnom turniru Ježev kup 2013- 7. i 8. rujna na kojem bi uz pet bosansko-hercegovačkih ekipa sudjelovale ekipe iz Hrvatske (5),Slovenije, Srbije,Crne Gore, a pozivi su upućeni i prvacima Mađarske i Rumunjske. Očekujem pozitivan odgovor Uprave kluba, jer bi susreti s takvim ekipama dali sliku i odgovore idemo li u dobrom smjeru.
I za kraj, od svojih djevojaka očekujem marljivost, rad i disciplinu na treninzima, jer samo tako možemo napredovati kao ekipa i pojedinačno. Završnica državnog prvenstva i plasman, bolji nego lani, krajnji nam je, ali ne i isključivi cilj, na prvom mjestu je stvaranje što većeg broja igračica koje će danas-sutra svojom kvalitetom moći zadovoljiti zahtjevima seniorske ekipe. Pri tome ni u jednom trenutku ne smiju se zaboraviti školske obaveze. Roditeljima zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji sa željom da tako ostane i u buduće.
Đurđica Zečević, trenerica