Izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije Nenad Šoštarić objavio je popis i pozvao na okupljanje 18 igračica za dva kvalifikacijska susreta za Europsko prvenstvo 2022. godine koje će zajednički organizirati Slovenija, Sj. Makedonija i Crna Gora. Na listi pričuva nalazi se još šest rukometašica koje mogu biti pozvane naknadno, ukaže li se potreba. Iz Rukometnog kluba Podravka pozvane su Larissa Kalaus, Nikolina Zadravec i Dejana Milosavljević, a na pričuvnom popisu su i Korina Karlovčan te Sara Šenvald. Na popisu stručnog vodstva su i Ljerka Vresk tehnička direktorica reprezentacije te Snježana Petika, trenerica ženske reprezentacije. 

Reprezentacija će se okupiti 4.listopada u 10.00 sati ispred Doma sportova i odmah otputovati u Rijeku. Tu će 07. listopada u 17.30 sati odigrati prvi susret kvalifikacija protiv Ukrajine. Tri dana kasnije, odnosno u nedjelju 10. istopada, hrvatsku reprezentaciju čeka susret s Češkom u Zlinu, u 17.20 sati.

Inače, uz te dvije reprezentacije u našoj skupini nalazi se i Francuska. I laiku je jasno da je skupina izuzetno teška i zahtjevna pa će „Kraljice šoka“ kako ih od milja zovemo, morati ponuditi svoja najbolja izdanja da bi osigurale odlazak na Europsko prvenstvo. Naime, samo dvije najbolje ekipe iz svake od šest skupina stječu pravo nastupa na EURO 2022. godine. Hrvatska je podsjećamo, osvojila broncu na zadnjem izdanju u Danskoj prije 10 mjeseci, i silno želi braniti to odličje.

Nenad Šoštarić, izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacijae:
“U odnosu na Europsko prvenstvo, ostali smo bez tri igračice: Marijete Vidak, Josipe Mamić i Kristine Prkačin. U sastavu je Ivana Dežić na mjestu desne vanjske i Ines Lisjak kao dodatan pivot. Naša je sreća da se sve cure međusobno dobro znaju, a s obzirom na kakvoću vremena, to je jako bitno. Također, jako je važno da sva prvenstva u kojima cure igraju, traju, tako da cure dolaze u dobroj formi. Čekaju nas dvije jako teške utakmice. Ukrajina po svemu sudeći skuplja sve najiskusnije što ima iz europskih liga. Češka ima sjajnu generaciju. Na prošlom Europskom prvenstvu su bile u jako teškoj skupini i uglavnom gubile pogodak ili dva. Tako da svaki pogodak u Zlinu će nam igrati jako važnu ulogu u raspletu ove skupine. O Francuskoj, vjerujem da ne treba trošiti riječi. Ukratko, Hrvatska mora biti u najboljem izdanju ukoliko želi biti jedna od dvije reprezentacije iz skupine koje idu dalje.“

Evo popisa:

1. TEA PIJEVIĆ, ALBA FEHERVAR KC

2. IVANA KAPITANOVIĆ, METZ HANDBALL

3. LUCIJA BEŠEN, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

4. PAULA POSAVEC, RK KRIM MERCATOR

5. ANDREA ŠIMARA, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

6. TENA JAPUNDŽA, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

7. NIKOLINA ZADRAVEC, RK PODRAVKA VEGETA

8. KATARINA JEŽIĆ, HC SIÓFOK KC

9. ANA DEBELIĆ, VIPERS KRISTIANSAND

10. ĆAMILA MIČIJEVIĆ, METZ HANDBALL

11. LARISSA KALAUS, RK PODRAVKA VEGETA

12. VALENTINA BLAŽEVIĆ, CS MAGURA CISNADIE

13. DEJANA MILOSAVLJEVIĆ, RK PODRAVKA VEGETA

14. STELA POSAVEC, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

15. DORA KRSNIK, PLAN DE CUQUES HB

16. DORA KALAUS, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

17. IVANA DEŽIĆ, ŽRK KOKA VARAŽDIN

18. INES LISJAK, RK LOKOMOTIVA ZAGREB

PRIČUVNE IGRAČICE (dolaze u slučaju naknadnog poziva):

1. GABRIJELA BEŠEN BARTULOVIĆ, DUNAUJVAROSI KOHASZ KA

2. KORINA KARLOVČAN, RK PODRAVKA VEGETA

3. NATAŠA MIOČINOVIĆ, ŽRK UMAG

4. SARA ŠENVALD, RK PODRAVKA VEGETA

5. TINA BARIŠIĆ, ŽRK UMAG

6. KATARINA PAVLOVIĆ, HC ROCASA GRAN CANARIA

STRUČNO VODSTVO:

1. NENAD ŠOŠTARIĆ, Izbornik

2. SNJEŽANA PETIKA, Trenerica

3. MATIJA BILUŠIĆ, Trener vratarki

4. PERO KUTEROVAC, Kondicijski trener

5. VESNA HODIĆ, Fizioterapeut

6. GORAN KRUŠELJ, Fizioterapeut

7. TOMISLAV KUKIN, Liječnik

8. LJERKA VRESK, Tehnički menadžer

9. IVICA UDOVIČIĆ, Direktor nacionalnih selekcija

10. RENATA FUCAK, Koordinator nacionalnih selekcija

Izvor: HRS/Foto:Jozo Čabraja (kolektiff)