Rukometašice Podravka Vegete su odigrale 7. zaostalo kolo 1.HRL za žene na gostovanju u Splitu i uvjerljivo svladale domaćina 23:33 , poluvrijeme 8:19. Bila je to druga utakmica u dva dana za koprivničke rukometašice.

Odlično su ušle u utakmicu Podravkašice koje u prvim minutama dolaze u vodstvo pogocima Kalaus sa sedam metara te Dejane Milosavljević iz igre. Već nakon deset minuta Podravka Vegeta ima prednost 2:7, a koju ostvaruju serijom od četiri pogotka.

Bile su raspoložene Koprivničanke i napravile pravu malu golijadu, a do najveće prednosti u prvom dijelu dolaze u 22. minuti, pogotkom Strugar za rezultat 7:17. Igrale su odabranice Gorana Mrđena odličnu obranu, a i podigle realizaciju. Ponovno je vjetar u leđa ekipi davala i raspoložena Tucaković.

U drugom dijelu naše cure su i dalje igrale svoju igru. Kontrolirale i sljedećih 30 minuta situaciju na terenu uz dobar ritam te do kraja slavile rezultatom 23:33.

Nakon utakmice su izjave za klupske stranice dali trener Goran Mrđen i vratarka Antonia Tucaković.

Što se tiče današnje utakmice bio je to kvalitetan pristup od početka do kraja na čemu čestitam curama kao i na današnjoj pobjedi. Kontrolirali smo rezultat svih 60 minuta susreta, a dvije minute prije kraja ponovno nam se dogodila povreda i to Korine Karlovčan. Krećemo doma i moramo se spremati za vikend kad nam dolazi Rostov Don – rekao je trener Goran Mrđen.

Čestitam curama na pobjedi i nova dva boda. Nažalost desile su nam se neke ozljede, ali nadamo se da će sve biti u redu. Zadovoljna sam svojom minutažom, dala sam sve od sebe i zahvaljujući curama upisala lijep broj obrana – rekla je Tucaković.

Danas se među strijelcima posebno istaknula Bianca Maria Bazaliu s ukupno sedam postignutih pogodaka, a po četiri su dodale Stelmakh i Karlovčan dok je u redovima domaćina najbolja danas bila Hudoletnjak s ukupno sedam pogodaka.

Split 2010: Rogulj, Mijić, Fradelić 1(1), Macan, Birtić 4(2), Maleš, Rubić 2, Stojanov 3,Lovrić 2, Hudoletnjak 7(2), Stilinović, Kapitanović, Romić, Ercegović 1, Strinić 3.

Podravka Vegeta: Tucaković (12), Dumanska(1);Turk 2, Kalaus 3, Karlovčan 4 , Strugar 2, Milošević 2, Milosavljević 1, Megerle 1, Mugoša 3, Šenvald, Milić 2, Stelmakh 4, Popović 2, Bazaliu 7.Trener: Goran Mrđen

Sedmerci: Split 5/6 Podravka Vegeta 2/3

Isključenja: Split 2min (Rubić) Podravka Vegeta 6min(Popović, Milošević, Milosavljević)