Kvalifikacije LPBliži se dan izvlačenja kvalifikacijskih grupa za ulazak u grupnu fazu Lige prvakinja. Izvlačenje će se obaviti u srijedu 27. lipnja od 11 sati u uredu EHF-a u Beču. Događaj će se emitirati uživo na www.ehfTV.com i na Facebook stranici natjecanja i ehfTV YouTube kanalu.

Kvalifikacija će se igrati 7-9. rujna na dva turnira, pobjednici će ući u grupnu fazu Lige prvakinja. U Beču će se u srijedu izvući i pravo organiziranja kvalifikacijskih turnira ekipa koje su prijavile da žele biti domaćini. Podravka Vegeta poslala je prijavu.

Određene su jakosne grupe za izvlačenje. U prvoj su rumunjska Craiova i njemački BBM Bietigheim. Oni su nositelji grupa. U drugoj su poljska Perla Lublin i Podravka Vegeta i oni se ne mogu sastati. U trećoj su talijanski Jormi Salerno i turski Muratpaša Beledyesi i jedan od tih klubova bit će suparnik Podravki Vegeti u polufinalu. U četvrtoj skupini su španjolska Bera Bera i srpska Jagodina i oni će polufinale igrati sa Craiovom, odnosno Bietigheimom.

Pobjednici polufinala igrat će utakmicu za ulazak u grupnu fazu, a poraženi za bolji položaj u kvalifikacijskim utakmicama za Kup EHF-a.