Presica nakon utakmice // Foto Koprivnica.netPodravka Vegeta uzdignute glave je napustila europska natjecanja. Ponajprije zbog toga što je pristup igri bio na visokoj razini, a uočene greške su stvar tehnike, taktike i drila na treningu. Obje utakmice s Rostov-Donom pokazale su da Podravka ipak raste u formi za nadolazeće domaće utakmice. U tom smislu pobjeda na Ruskinjama je dragocjena i psihološkom i natjecateljskom smislu.

SERGEJ BJELICKIJ: SMATRAM PODRAVKU OZBILJNOM EKIPOM

Podravka Vegeta ozbiljno se doživljava u Europi. To je na konferenciji na novinstvo nakon utakmice ustvrdio i trener Rostov-Dona Sergej Belickij:

– Podravka Vegeta je oba druga poluvremena u našim utakmicama pobijedila! Mi smo se dobro spremali za Podravku, ozbiljno smo je shvatili, gledali smo sve njene utakmice u Ligi prvakinja. Smatram Podravku ozbiljnom ekipom, a nama je najbitniji bio prolaz. Dobro je završilo.

GORAN MRĐEN: SVAKA NAM JE POBJEDA U EUROPI VELIKA

Foto Robert ŠoštarićGoran Mrđen nije bio nezadovoljan:

– Čestitam ekipi Rostova na prolazu. Znali smo i u Rostovu kad smo završili utakmicu na minus pet da neće biti lagano u Koprivnici i da pet golova neće biti dovoljno s obzirom na to da smo znali da naših postignutih 19 golova neće biti dovoljno. Htjeli smo malo popraviti napad koji nam je bio lošiji u Rostovu, pa smo podsvijesno gurnuli obranu u drugi plan. I kad smo u ovim utakmicama igrali obranu na razini kojoj možemo, a možemo nekad i bolje, onda smo stizali rezultat i tu nas je jednostavno diglo, pa smo manje grešaka radili i u napadu. Činjenica je da je ozbiljnoj ekipi, kao što je Rostov, svejedno igraju li vani ili doma. Drago mi je što smo pobijedili. Za Hrvatski radio na njihovu konstataciju da je to pirova pobjeda rekao sam da to nije pirova pobjeda, jer nama je svaka pobjeda u Europi velika. Pogotovo protiv ovakvih ekipa. Mi smo pokazali da hoćemo, a sad, tih detalja u nekoj ”frka situaciji” kad stat’, kad povući, to se trenira. Za to treba vremensko razdoblje, igračice moraju biti zajedno dulje vrijeme. Bio sam u svlačionici, čestitao sam djevojkama na odnosu prema igri. Nešto smo sigurno promijenili. S minus šest došli smo na egal. Da smo tu negdje bili bolji, možda bi bilo zanimljivije – što se tiče prolaza.

KRISTINA ELEZ: PRESUDIO JE NAŠ ŠIRI IZBOR IGRAČICA

Kika Elez igrala je 15 minuta. Bjelickij je imao za rotaciju svih 16 igračica.

– Podravka je pružila jedan odličan otpor. Jer, uspoređujući dvije ekipe, ne podcjenjujući nikoga, mi imamo širi izbor igračica i to je za nas bila prednost. Mislim da je to možda i presudilo – rekla je Kristina.

IVANA KAPITANOVIĆ: UTAKMICA U RUSIJI JE ODLUČILA

Ivana Kapitanović odlično je branila u drugom poluvremenu. Priklonila je mišljenju da je utakmica u Rostovu bila odlučna:

Foto Robert Šoštarić– Čestitam Rostovu na prolazu, a svojim curama na pobjedi. Mislim da smo dale sve od sebe. Dosta smo trenirale i nakon onih minus pet odlučile smo da ćemo to malo više ”stisnut”, ali mislim da nas je koštala utakmica u Rusiji. Da smo bolje tamo odigrale, možda bi i sam kraj bio drugačiji.

MRĐEN: SPREMNI SMO ZA HRVATSKO PRVENSTVO I KUP

Goran Mrđen na pitanje što se očekuje nakon Europe odgovorio je:

– Što sad? Prvenstvo počinje skoro, 23. ožujka. Imamo utakmice Regionalne lige. Iz ovih utakmica možemo zaključiti i reći da smo konkurentni, ne samo konkurentni, nego da nismo ništa lošiji od Lokomotive i zato nam je ova utakmica bila važna da se pokažemo. Bilo bi drugačije da je bio neki lakši suparnik, pa bi odigrali još jedno kolo Kupa kupova. Međutim, u Regionalnoj ligi nam slijede sudinici Lige prvakinja Vardar (vani) i Krim Mercator (doma), pa tu je utakmica s Metalurgom i GEN-I Zagorje u gostima te doma Danilovgrad. Možemo reći da su to manje stresne utakmice, pa ih čak i namjerno dovedemo da budu stresne, jer nemamo puno utakmica, pa nam je to važno, i kroz te utakmice da se dovedemo da toga da osvojimo i kup i prvenstvo.

Foto Robert Šoštarić