Regionalno okupljanje u Koprivnici, ilustracija // ArhivaTRENERI SURADNICI // Piše Đurđica Zečević

Provodeći naputke HRS-a o praćenju perspektivnih mladih igračica godišta 2000/01. i 2002/03. s područja Regije sjever, ovog smo ponedjeljka u Varaždinu upriličili 4. regionalno okupljanje perspektivnih mladih igračica u odličnoj organizaciji ŽRK Koka, a pod patronatom Rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije čiji je tajnik, Dieter Benotić, također boravio u Varaždinu.

Nakon tri prethodna okupljanja, kojima je prisustvovalo 40-50 djevojaka iz svakog godišta, ovoga puta smo, prema zajedničkoj procjeni trenera-suradnika, suzili izbor na 22 najkvalitetnije igračice iz starijeg i 23 iz mlađeg godišta, koje bi u budućnosti , zajedno sa selekcioniranim igračicama iz ostalih rukometnih regija Hrvatske, trebale biti šira baza za državne reprezentacije.

Posebno me kao trenericu iz našega kluba veseli što se na popisu za Varaždin našlo 11 igračica starijeg i osam mlađeg godišta iz Podravke. Osim njih pozvane su bile i igračice Koke, TVIN Virovitice, Zrinskog, ŽRK Bjelovara, RŠD Bjelovara, KTC-a i Garešnice.

Za svako godište održan je trening u trajanju od 2 sata pod stručnim vodstvom trenera Snježane Horvat i Daria Obrana za 2000. godište te Danijele Marković i Goran Rihtarića za 2002. godište.

Treninzima je prisustvovala i koordinatorica HRS-a za mlađe dobne skupine Lidija Bojić izrazivši zadovoljstvo viđenom kvalitetom igračkog kadra kao i načinom rada s izabranicama.