Lambadu plešu Vesna Milanović Litre i Jelena GrubišićPodravka Vegeta u 15,40 sati stigla je u Ploče uz tri stajanja plus ručak. Krenula je u 5 sati ujutro iz Koprivnice. Sudjeluje je 10. memorijalnom turniru Metković 2011. u spomen na umrle rukometaše i rukometašice iz klubova koji su postojali i postoje u Metkoviću i Pločama. Vrućina na putu bila je paklena, ali je očito da su rukometašice to dobro izdržale.

Pitanje je, međutim, kako će biti na turniru, jer u dvoranama u Opuzenu i Metkoviću bit će pakleno vruće, osobito u prijepodnevnim i popodnevnim utakmicama, da ne govorimo o vlazi u dvoranama, skliskom podu… Trener Podravke Vegete Neven Hrupec predlagao je da se utakmice prednatjecanja skrate na 2 x 25 minuta, ali o tome se na službenom mitingu nije govorilo.

Veselo čekanje i čavrljanjeNo, ako će biti veselja i dobre volje kao što je bilo na večerašnjem (četvrtak) otvorenju spomen turnira u središtu Metkovića pred hotelom Narona, onda će uz takvo ozračje sve biti prebrođeno.

Vesele ekipa u MetkovićuNaime, susreti ekipa bili su više nego srdačni. U jednom trenutku nastalo je sveopće grljenje. Naime, u Zaječaru igra nekoliko hrvatskih rukometašica, a ”Zaječarka” Damnjanović sada je u Podravki Vegeti, u Krim Mercatoru četiri su bivše Podravkine igračica: Andrea Penezić, Andrea Šerić, Kristina Franić i golmanica Sergeja Stefanišin, a prva je Podravkino vodstvo došla pozdraviti golmanica Krima Jelena Grubišić, u Budućnosti bivša je igračica Podravke Golubić, a mnogo je prijateljstava i poznanstava iz susreta klubova i reprezentacija.

Na desnoj strani slike Šerić, Penezić, Franić, Grubišić i StefanišinJer tu su, osim spomenutih klubova, Metalurg iz Skoplja, poznanik iz Regionalne lige i sudionik skorog Bepova turnira u Koprivnici, DVSC Forum iz Debrecena, s kojim je Podravka Vegeta nedavno igrala na turniru u Mađarskoj, tu su djevojčice iz Mostara, klub Katarina, a trenira je, nitko drugi, nego bivša Podravkina igračica Antonela Pensa, a jedan od domaćina je i Dalmatinka iz Ploča, koju trenira Ivan Jerković, koji je u kumskoj vezi s trenerom Podravke Vegete Nevenom Hrupcom. Već se zna da golmanice Podravke Vegete i Ivana Jelčić i Marta Žderić imaju obitelji u Pločama.

Rukometašice prate nastup Ane BebićOsim beskrajnih razgovovora, čekanju na protokol pripomogli su i zabavljači, pa su se na pozornici izmjenjivali: domaća pjevačka snaga Vice Šiljeg, zatim domaća dalmatniska klapa Sveti Nikola, te pjevačica Ana Bebić, zgodna pojava i dobro pjeva, rođena u Metkoviću i znate je sigurno iz srpskog Big Brothera (prošle godine prva je izbačena u veljači), a tvrdi da se bavila rukometom, pronašli smo da je bila i rukometna sutkinja. Ona je podigla atmosferu tako da su rukometašice Podravka  počele s plesom lambade, a onda je priključila i Jelena Grubišić, pa su one i Vesna Milanović Litre otplesale taj jedno vrijeme popularni senzualni ples.

Podravka plešeGovore su održali ravnatelj Srednje škole u Metkoviću i predsjednik Rukometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije Mario Obradović i dogradonačelnik Metkovića Mario Batinović, koji je i službeno otvorio spomen turnir.

Nakon toga je Mario Obradović podijelio prigodne darove predstavnicima ekipa, a Podravku Vegetu na pozornici je predstavljala Metkovka Ivana Petković, koja je jedva čekala da bude sa svojom obitelji, a svi su bili su: mama Mirjana, tata Jozo, sestra Jelena i njen suprug Goran te kćerkica Dora.

Podravku je u Metkoviću predstavljala Metkovka Ivana PetkovićPoslije  je u hotelu Narona priređena večera za sve sudionike otvaranja. Metkovski stol bio je bogat, a, začudo, najteže je bilo doći do kriške lubenice, artikla za kojeg smo dan ranije na televiziji vidjeli da se urod baca, jer se nema kome prodati.

Objavljujemo još jednom raspored natjecanja u petak, subotu u nedelju, na turniru koji je okupio čak tri sudionika Lige prvakinja, nekoliko aspiranata na Ligu u kvalifikacijama i sudionika drugih eruopskih natjecanja. To je rijetkost i to treba respektirati, jer ženski rukomet u Hrvatskoj nije u vrhu interesa ni sponzora, a bome ni ostalih. Dobro je da se onda pojavio jedan Metković.

Snimio: Ivo Čičin-Mašansker

Obitelj Petković: Ivana, sestra Jelena s kćerkicom Dorom, tata Jozo, mama Mirjana i Jelenin muž Goran10. RUKOMETNI SPOMEN TURNIR METKOVIĆ 2011.

GRUPA A METKOVIĆ

Krim Mercator Ljubljana, Budućnost Podgorica, Metalurg Skoplje i Katarina Mostar

GRUPA BOPUZEN

Zaječar, Podravka Vegeta, DVSC Forum Debrecen, Dalmatinka Ploče

PETAK, 26. KOLOVOZA

GRUPA A – METKOVIĆ, GRADSKA SPORTSKA DVORANA

9 sati Krim Mercator – Metalurg

11 sati Budućnost – Katarina

18,30 sati Metalurg – Katarina

20,30 sati Budućnost – Krim Mercator

GRUPA B – OPUZEN, GRADSKA SPORTSKA DVORANA

9 sati Dalmatinka – DVSC Forum

11 sati Podravka Vegeta – Zaječar

18,30 sati DVSC Forum – Zaječar

19,50 sati revijalna utakmica veteranki, Dalmatinka – Metković

20,30 sati Dalmatinka – Podravka Vegeta

SUBOTA, 27. KOLOVOZA

GRUPA A – METKOVIĆ, GRADSKA SPORTSKA DVORANA

9 sati Metalurg – Budućnost

11 sati Katarina – Krim Mercator

18,30 sati B 1 – A 2

20,30 sati A 1 – B 2

GRUPA B – OPUZEN, GRADSKA SPORTSKA DVORANA

9 sati Zaječar – Dalmatinka

11 sati Podravka Vegeta – DVSC Forum

18,30 sati B 3 – A 4

20,30 sati A 3 – B 4

NEDJELJA, 28. KOLOVOZA – METKOVIĆ, GRADSKA SPORTSKA DVORANA

11 sati utakmica za 7. mjesto

13 sati utakmica za 5. mjesto

15 sati utakmica za 3. mjesto

16,20 sati revijalna utakmica veteranki Metković – Dalmatinka

17 sati finale, utakmica za 1. mjesto

18,30 sati svečana dodjela nagrada

NAPOMENA: Moguća promjena termina odigravanja utakmica nedjeljnog programa u dogovoru s televizijom.