Vesna Milanović Litre // Foto Ivo Čičin-MašanskerVesna Milanović Litre prva je kružna napadačice Podravke Vegete. Čvrsta, jaka, vodi teške borbe na crti šesterca i u obrani, a bome tuku je u napadu. Rijetko koja utakmica prođe bez njenog isključenja, ali i tih isključenja sve je manje, jer je ”tehnika zaustavljanja” postala sofisticiranija: suci su pomalo i nadmudreni. Ako ne vjerujete, pogledajte statistiku u Ligi prvakinja.

Na konferenciji za novinstvo u klubu uoči koprivničke utakmice s U Jolidon Clujem o ambicijama u Ligi prvakinja kaže:

– Prvenstveni cilj je ostanak u Europi, a moguće je da s ovakvom našom igrom ostvarimo i ostanak u Ligi prvakinja. No, idemo korak po korak, pa ćemo vidjeti. Slijedi nam Cluj, pobjedom osiguravamo nastavak igranja u Europi, a onda nam ostaju još dvije utakmice.

– U čemu je tajna dobre obrane?

Vesna Milanović Litre // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Velika je prednost što je Podravka uspjela zadržati na okupu sve igračice iz prošle sezone. Iz godine u godinu nadograđujemo našu igru, kako u napadu, tako i u obrani, i sve je stvar dogovora i volje, što se tiče te obrane. Treba imati srce i mislim stvarno da svaka cura igra s dušom i srcem na terenu, i to je jedno veliko zajedništvo.

– I uigranost?

– Da iz godine u godinu mijenjamo ključne igračice, trebalo bi nam dosta vremena da se ”pohvatamo”. Sanja Damnjanović i ja igramo te dvije središnje pozicije, ovo nam je već druga sezona, dobro se razumijemo i to je jako važno. Tu su i golmanice, vidi se rezultat rada trenera Vujovića, drago mi je što je došao, jer su naše golmanice sve bolje i imaju sve veći broj obrana.

– Vanjske igračice Cluja?

– Možda smo se u drugom poluvremenu malo opustile, pa su one iskoristile tu situaciju. U nekoliko situacija su šutirale preko nas, jer nismo na vrijeme izašle na njih, ali ”vratile smo se”.

– Jako je puno kontakta u sve tri dosadašnje utakmice?

Vesna Milanović Litre // Foto Ivo Čičin-Mašansker– I sam trener nam je rekao da u obrani moramo raditi što više prekida, što više prekršaja, i da tako moramo igrati sve, od prve do šeste igračice. Čim igramo tako agresivno, neće biti ni žutih kartona ni isključenja. Otkako smo krenule igrati Ligu prvakinja, igramo takvu obranu, i onda nam suci nemaju na temelju čega dati dvije minute, jer smo sve agresivne.

– Koliko znači atmosfera u dvorani (dvoranama)?

– Ove godine baš nam se nekako sve poklopilo, od publike do naše igre, nemamo više ni toliko oscilacija u igri. Mislim da je ovo stvarno sezona u kojoj bismo trebale napraviti veliki iskorak. I još kad nam dođe publika, kad vidimo da cijeli grad diše s nama i da ljudi žive za rukomet, sve skupa nam to puno znači i daje nam još jedan motiv više – razgovorljiva je bila Sinjanka, više nego inače.

A tako daje i na terenu – više nego inače.