logo_r_savez_kc_kzOve subote počelo je natjecanje u 1. HRL za žene, koja se igra po novom sustavu. Naime, ne sudjeluju Podravka Vegeta i Lokomotiva, koji će se nakon završenog dvokružnog prvenstva uključiti u doigravanja u Ligu 6, za prvaka. Uz njih će biti i četiri prvoplasirane ekipe u prvenstvu, bez prenošenja bodova. Ostale ekipe bit će svrstane u Ligu za poredak i Ligu za ostanak, u koje će se prenositi osvojeni bodovi.

Rezultati 1. kola 1. HRL: Split 2010 – Umag 21:21. Osijek – Trešnjevka 28:23, Dalmatinka – Ivanić 26:25, Zelina – Sesvete Agroproteinka 34:29, Koka – Fantasyland Samobor 27:31, Zamet je bio slobodan.

ŽUPANIJSKI RUKOMETNI SAVEZ // POČINJU ŽENSKA RUKOMETNA NATJECANJA

U petak, 7. rujna  održana  je sjednica Upravnog odbora RSKKŽ-e na kojoj su donijete odluke o natjecanjima za 2012/2013 godinu, a  koja su u nadležnosti Županijskog rukometnog saveza.

Izvještava tajnik Marin Zečević.

U Međužupanijskoj rukometnoj ligi seniorke natjecati će se 9 klubova: ŽRK Lipik, ŽRK Ilova (Grubišno Polje) , ŽRK Slatina, ŽRK Ivančice (Ivanska), ŽRK Pitomača II, ŽRK Kalinovac, ŽRK Mladost (Kloštar Podravski), RŠD Bjelovar i ŽRK Daruvar. Početak natjecanja je 30. rujna.

Za natjecanje u Rukometnoj ligi regije sjever – djevojčice B (rođene 2002. i mlađe) prijavilo se 11 ekipa: ŽRK Koka II i II (obje iz Varaždina), ŽRK Zrinski (Čakovec), ŽRK TVIN Trgocentar (Virovitica), ŽRK Bjelovar, RŠD Bjelovar, ŽRK Ivančice (Ivanska), ŽRK Đurđevac I i II, Garešnica I i II.

Liga se igra turnirskim sustavom (ekipe u parovima), a počinje  prvim krugom 14. rujna.

Raspored utakmica i propozicije natjecanja za obje lige objavljeni su na web stranici Rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije www.rskkz.hr.