Rukometašice Podravka Vegete gostovale su danas u ŠSD OŠ Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici gdje ih je ugostio ŽRK 1234 Virovitica. Igralo se 9. kolo Prve HRL za žene. Trener Saračević najavio je kako će u ovom susretu priliku dobiti igračice iz drugog plana kako bi se druge odmorile uoči novih europskih izazova. Utakmicu je sudio sudački par Bedeković i Peić, dok je ulogu delegata obnašao M. Emanović.

U ovaj susret RK Podravka Vegeta krenula je kao prvoplasirana ekipa lige, dok su s druge strane domaće rukometašice bile na posljednjem mjestu prvenstvene tablice. Zlatko Saračević u zapisnik nije uvrstio Milosavljević, Tskalaou, Jandrašić, Mrđen

Prve tri minute utakmice protekle su bez gola da bi tad za vodstvo Podravke nakon kontre poentirala Nikolina Zadravec. Nakon sedam odigranih minuta Podravkašice su vodile tri razlike, bilo je 1-4. Da će utakmica ići u samo jednom smjeru dao je naslutiti i rezultat nakon 15 minuta. Naime, igračice Zlatka Saračevića vodile su devet razlike, na semaforu je bilo 2-11.

Dobra i efikasna igra nastavila se i u ostatku prvog poluvremena koje je završilo rezultatom 12-24 za koprivničku ekipu. U istom tonu nastavilo se i drugo poluvrijeme u kojem je RK Podravka Vegeta nakon 60 minuta upisala uvjerljivu pobjedu rezultatom 23-49 u korist RK Podravka Vegete.

Čestitam curama, bile su stvarno efikasne, ozbiljne i dobro su odigrale, samo mi je žao što što je Margariti Škarić izgleda pukao nos, nadam se da nije strašno, to je jedino loše – rekao je trener nakon utakmice. 

U nedjelju rukometašice Podravka Vegete u svojoj dvorani dočekuju moskovski CSKA u sklopu DELO EHF Lige prvakinja.

Prva HRL za žene, 18. studeni, 19 sati, Virovitica

ŽRK 1234 Virovitica – RK Podravka Vegeta 23-49 (12-24)

ŽRK 1234 VIROVITICA: Devald 5/21, Majkovčan 7/40, Pratljačić, Veršec, Tumpić, Dujmović, Crnoja, Kovač, Medved, Blažev, Vukojević 1, Deskar 4 (3), Kirin 7, Šestak 8, Oršulić 2, Mioč-Cabadaj 1.
TRENER: Vladimir Gašparac.

RK PODRAVKA VEGETA: Ećimović 9/14, Tucaković 5/15, Dumanska 8/16, Zadravec 3, Beganović 3, Karlovčan 2, Popović 3, Milošević 6, Džono, Mugoša 8, Franušić 11, Buljan 7 (1), Škarić, Zrnić 2, Bancilon 3, Carlos 1.
TRENER: Zlatko Saračević

Foto: Ivan Brkić